Categorieën

Service

Kom in de Kas en beleef de glastuinbouw!

Kom in de Kas en beleef de glastuinbouw!
Nieuws

Kom in de Kas en beleef de glastuinbouw!

  • Advertorial
  • 07-06-2022
  • Nieuws
Kom in de Kas en beleef de glastuinbouw!

SCHIEDAM - Telers van bloemen, planten en groenten zijn ook producenten van gezondheid en geluk! Met dagelijks wat meer verse groenten en fruit en met bloemen en planten om je heen, ben je al snel een stuk positiever, creatiever en energieker!

In ons kleine landje worden op een oppervlakte van wel 16.000 voetbalvelden, heel veel verschillende producten onder glas geteeld. Dat gebeurt niet zomaar, daar komt heel wat techniek, innovatie en ondernemerschap bij kijken. En dat is precies waar Kom in de Kas over gaat. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 11 en zondag 12 juni kan iedereen in regio Westland in de kassen komen kijken en zien hoe alles in zijn werk gaat. Acht bedrijven zetten de deuren open. De openingstijden zijn beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. 

Gastvrije tuinders

De Nederlandse glastuinbouw loopt op het gebied van techniek en innovaties voorop bij de teelt van gewassen, maar ook in het omgaan met energie, water, meststoffen en gewasbescherming. Het nieuwe telen staat voor energiezuinig telen en tegelijk een optimale productie halen. De kas is bijvoorbeeld voorzien van ledverlichting, wat veel minder elektra verbruikt. Bezoekers kunnen zien hoe diverse soorten tropische planten, fruitbomen, Vanda’s (orchideeën), potchrysanten, maar ook groenten, zoals verschillende soorten aubergines, geteeld worden. Bezoek zeker kwekerij ANSU, hier vind je planten en bloemen, die nergens anders in Europa geteeld worden. Met oog voor mens en milieu worden hier de mooiste groene cadeautjes geproduceerd.
 

Activiteiten

Tijdens Kom in de Kas worden ook diverse activiteiten voor jong en oud aangeboden. Bezoekers krijgen uitleg over het oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en watergeven van planten. Kinderen kunnen meedoen aan een quiz, kleurwedstrijd, springen op een springkussen of zich laten schminken. Ook is er tijdens Kom in de Kas aandacht voor opleidingen en werken in de glastuinbouwsector. Op het werkplein kunnen bezoekers informatie krijgen over vakgerichte opleidingen, welke functies er zoal zijn in de sector en is er een overzicht van openstaande vactures bij bedrijven in de regio. 

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt in 2022 voor de 44ste keer georganiseerd. In de regio Westland nemen acht bedrijven deel. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 11 en zondag 12 juni. Gratis parkeren kan bij Bloemenveiling Royal Flora Holland (Middelbroekweg 29, 2675 KB Honselersdijk), van daaruit rijden gratis pendelbussen naar de bedrijven. Bezoekers met een invalidenkaart kunnen zich van tevoren melden via E: [email protected]. Het advies is om op de fiets te komen.

Zonder sponsors is het niet mogelijk om zo’n evenement te organiseren. Daarom is regio Westland blij met hun steun en met name van onze nieuwe hoofdsponsor dit jaar: Moore DRV.

Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, Groenten Fruit Huis, Royal Flora Holland, Plantion, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op I: www.komindekas.nl. Op de publieke website van Glastuinbouw Nederland staat alle informatie over de glastuinbouwsector.