Categorieën

Service

Kritiek op vergunning voor feest op Maasboulevard

Kritiek op vergunning voor feest op Maasboulevard
Uit

Kritiek op vergunning voor feest op Maasboulevard

  • Redactie
  • 19-07-2022
  • Uit
Kritiek op vergunning voor feest op Maasboulevard

SCHIEDAM - Bewoners van de Maasboulevard en Havendijk komen in het geweer tegen de organisatie van particuliere feesten op de Maasboulevard.

Bewoner Henk Slechte stelt dat het op de Maasboulevard afgelopen zondag 'onleefbaar' was. "Dat kwam door het harde geschreeuw door microfoons en de oorverdovende muziek die kwam uit de hoek van het terrein naast het voetbalveldje, waar een groep mensen van alle leeftijden feest vierde." Vooral het weerkaatsen van het geluid tegen de flats maakte volgens hem de muziek voor de omwonenden 'ondraaglijk'.

Slecht vroeg de feestvierders naar het hoe en waarom en kreeg te horen dat ze 'het stuk grond hadden gehuurd van de gemeente en dat ze een vergunning hadden'.

Navraag bij de afdeling Veiligheid van de gemeente Schiedam leerde hem dat er inderdaad een vergunning was afgegeven voor een verjaardagsfeest. "Normaliter worden voor dit gebied alleen vergunningen gegeven voor publieke evenementen, zoals markten en circussen", stelt Slechte. "Verzoeken voor een vergunning voor bijvoorbeeld bruiloftsfeesten in een tent met muziek wees de gemeente in het verleden op verzoek van de omwonenden af. Want niet publiek en geen evenement waaraan een ieder vrij is deel te nemen." Maar dit keer was het anders gelopen. "De medewerkster van de gemeente die wij spraken en die de vergunning had verleend, vond deze verjaardag ook een publiek evenement…", aldus Slechte.  "Onbegrijpelijk."

"Normaliter worden verzoeken voor dergelijke vergunningen gepubliceerd in Het Nieuwe Stadsblad en wordt het besluit van de gemeente daarin ook gepubliceerd. Dan kunnen de omwonenden bezwaar maken en weten ze als dat niet wordt gehonoreerd tenminste waar ze aan toe zijn. Dat was nu – in juli 2022 dus - niet gebeurd vanwege Covid, aldus de medewerkster die de vergunning had verleend..."

Voor Slechte is de gang van zaken zeer teleurstellend. "Als wij als bewoners, maar ook de mensen die hier aangenaam en zonder overlast te veroorzaken willen recreëren, door zulke volgens ons niet publieke want niet voor iedereen toegankelijke evenementen overvallen kunnen worden, wordt het hier in het weekend onleefbaar."

Slechte bracht zijn zorgen over in een schrijven aan de gemeenteraad. Daarin vraagt hij het gemeentebestuur de afdeling Veiligheid te verzoeken vergunningen voor dergelijke evenementen tijdig te laten publiceren. "Opdat de bewoners er op kunnen reageren, en als een vergunning wordt verleend dit ook tijdig te publiceren, zodat bewoners en recreanten kunnen zorgen dat ze afwezig zijn of andere maatregelen nemen. Wij verzoeken u ook de sterkte van het geluid in de voorwaarden voor de vergunning op te nemen."