Categorieën

Service

Lokale talenten schitterden tijdens X-Posure Open Podium

Lokale talenten schitterden tijdens X-Posure Open Podium
Uit

Lokale talenten schitterden tijdens X-Posure Open Podium

  • Advertorial
  • 15-12-2021
  • Uit
Lokale talenten schitterden tijdens X-Posure Open Podium

Naast het bieden van een podium aan de talenten is het X-Posure Open Podium gericht op verdere talentontwikkeling; foto: Ron van Rutten


VLAARDINGEN - Na meerdere verplaatsingen het afgelopen jaar kon talentvol Vlaardingen op zondag 28 november eindelijk haar hart ophalen in de Stadsgehoorzaal.

Tijdens het X-Posure Open Podium kregen de deelnemende talenten de kans om op het podium van de Grote Zaal in ‘4 minutes of fame’ hun talent te presenteren in de vorm van een pakkende act, aan een enthousiast publiek en een panel van experts. En wat eigenlijk al lang bekend was, werd deze middag nog maar eens extra bevestigd: Vlaardingen bruist van het talent!

Het X-Posure Open Podium is een verlengde van het talentontwikkelingsproject X-Posure van De Kroepoekfabriek, waarbij het theater en poppodium de handen ineen hebben geslagen om (jonge) lokale talenten nóg meer mogelijkheden te bieden om zich te ontwikkelen in en buiten Vlaardingen. Verdeeld over twee shows waren in totaal negentien acts te bewonderen, met een enorme variatie aan genres en specialiteiten. Op het gebied van zang, muziek en hiphop grepen Natural Blend, Manouk, Mente Bruning, Sunflower & Gina, Northern Isle, Villa Voice Kinderkoor, SubmarineBike, Lewy, SpaceStation en Bright Luminous vol vertrouwen de microfoon en genoot het publiek van ingetogen nummers, musical, singer-songwriter, opzwepende hiphop en betoverende duetten.

Ook de dansgroepen waren goed vertegenwoordigd met Still Us, The Juniors, On Point, D-Girlz en The Teens, waarbij de energie van het podium spatte tijdens opzwepende dansacts met gave outfits en spectaculaire choreografieën. Spoken word artiesten Jordy de Bus en Elisa Costa verrasten met een prachtige voordracht vol persoonlijke, mooie, actuele en rake teksten. Tot slot pakten Clown Wouter en Niec van der Burgh het publiek in met respectievelijk een klassieke clownsact vol trucjes en een cabareteske act vol humor en een rollator.

Naast het bieden van een podium aan de talenten is het X-Posure Open Podium ook gericht op verdere talentontwikkeling. In de zaal was vanuit dit perspectief een panel aanwezig, bestaande uit Marina Poot (eigenaresse Dansschool Let's Dance), Michel Ebben (muzikant en singer-songwriter) en Renske Verbeek (directeur Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek), die alle acts van een uitgebreid jurycommentaar voorzagen vol complimenten, tips en feedback. Ook zijn er door verschillende fotografen prachtige beelden van de acts geschoten, die de deelnemers kunnen toevoegen aan hun portfolio. Op deze manier hopen de Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek bij te dragen aan de verdere ontwikkeling en groei van de talenten.

X-Posure Open Podium wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Gemeente Vlaardingen en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Houd de kanalen van de Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek in de gaten voor nieuws over nieuwe X-Posure-evenementen en mogelijkheden voor deelname.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →