Categorieën

Service

Meer zorgverzekering voor minder geld

Meer zorgverzekering voor minder geld
Gezond

Meer zorgverzekering voor minder geld

  • Advertorial
  • 14-12-2022
  • Gezond
Meer zorgverzekering voor minder geld

SCHIEDAM - Een ziekteverzekering kost veel geld. Toch is het belangrijk om uzelf en uw gezin goed te verzekeren. Een basisverzekering is dan niet altijd voldoende. Want stel dat u naar de fysiotherapeut moet. Of dat u een nieuwe bril nodig heeft. Dan bent u al snel veel geld kwijt. Heeft u een laag inkomen en woont u in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam? Dan kunt u misschien gebruikmaken van de gemeentepolis bij DSW. Uw gemeente betaalt dan mee aan uw zorgverzekering.

Iedereen verdient goede zorg. Daarom betalen de drie gemeenten mee aan de aanvullende verzekering van hun inwoners met een laag inkomen. U krijgt dan veel extra’s. Zoals behandelingen van de fysiotherapeut, tandzorg, orthodontie voor uw kinderen onder de 18 jaar en geld voor een nieuwe bril.

Welke verzekering kiest u?

Er zijn twee aanvullende verzekeringen: de standaard-verzekering en de top-verzekering. Wilt u weten welke verzekering het beste bij u past? Op www.gezondverzekerd.nl kunt u de keuzehulp invullen en krijgt u een advies.

Zorgtoeslag

Misschien heeft u ook recht op zorgtoeslag. Mensen met een laag inkomen ontvangen van de overheid een bijdrage voor de zorgverzekering. Voor 2023 is dit bedrag verhoogd naar 154 euro. Samen met de bijdrage van de gemeente zorgt dit er wellicht voor dat u wel een aanvullende zorgverzekering kunt betalen.

Kijk voor meer informatie over de aanvullende verzekeringen op www.stroomopwaarts.nl/CAV. Wilt u hulp bij het aanvragen van de gemeentepolis? Maak een afspraak bij de Formulierenbrigade.

Stroomopwaarts MVS

Broersvest 110, Schiedam

Meer over Stroomopwaarts MVS →