Categorieën

Service

Midden-Delfland Vereniging wil extra leden om pal te staan

Midden-Delfland Vereniging wil extra leden om pal te staan
Gezond

Midden-Delfland Vereniging wil extra leden om pal te staan

  • Redactie
  • 02-06-2022
  • Gezond
Midden-Delfland Vereniging wil extra leden om pal te staan

Foto's: Tiny van der Meer.


SCHIEDAM - De Midden-Delfland Vereniging begint een ledenwerfactie om 'sterk' te blijven.

De vereniging, die zich inzet voor het behoud van het groene hart tussen Rijnmond en Delflanden, telt dit jaar 45 lentes. Ze kent nu zo'n 3100 leden. Een campagne kan 'nieuwe generaties betrekken bij onze strijd voor groene kwaliteit’, aldus voorzitter Koos Karssen.

"Flitsende advertenties via Facebook en Instagram, onder het motto ‘Draag ook jouw steentje bij’, moeten daarbij helpen. Online-expertise van buitenaf is binnengehaald en die ondersteunt de vereniging bij de campagne. Deze nieuwe werkwijze is best spannend, het bestuur hoopt dit jaar de eerste resultaten te kunnen laten zien."

Hoe meer ook jongere mensen en mensen uit de stad zich verbinden als lid of steunlid, hoe sterker de vereniging staat om op te komen voor het open en groene Midden-Delflandgebied, zo denkt Karssen: "De Midden-Delfland Vereniging is van de mooie plaatjes, de wandel- en de fietsroutes, de Midden-Delfland Dag, maar óók steeds meer van het waarschuwende vingertje. Het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland is een kostbaar bezit en daar let niet iedereen even goed op."

Zo is de vereniging tegen woningbouw in het groene gebied, en pleit ze voor meer en snellere acties om de slechte weidevogelstand te verbeteren. De vereniging breekt ook graag een lans voor goede ontwikkelingen. Ze is vorig jaar opgekomen voor de biologische moestuinderij Het Middenland als een mooi initiatief dat leidt tot grotere betrokkenheid vanuit de stad.  

Het promoten van het gebied en de vereniging is ook nog steeds in vertrouwde handen van informatievrijwilligers die tijdens de Midden-Delfland Dag op zaterdag 18 juni actief zijn achter een kraam in de Zwethzone, Maasland en Rijswijk-Sion.