Categorie├źn

Service

Nieuwe ijszaak in Gorzen opent volgende week

Nieuwe ijszaak in Gorzen opent volgende week
Winkelen

Nieuwe ijszaak in Gorzen opent volgende week

  • Redactie
  • 11-03-2022
  • Winkelen
Nieuwe ijszaak in Gorzen opent volgende week

SCHIEDAM – De planning kan bijna niet beter: nu het bijna iedere dag een graadje warmer lijkt te worden gaat een ijsje er ook in Schiedam steeds beter in. Laten de inwoners van De Gorzen nu vanaf volgende week weer een ijssalon 'in huis' hebben...

Vrijdag 18 maart om 12 uur opent De IJsmobiel Pitstop in de Groenelaan voor het eerste de deuren voor de klanten. Het is een initiatief van de relatief jonge ondernemer Sascha Metselaar (25). Hij gaat aan de slag in het pand op nummer 54 waar eerder ijssalon IJsconijn te vinden was.

Voor Metselaar is het zijn derde ijswinkel: de afgelopen jaren opende hij ook al een 'IJsmobiel' in Oud-Beijerland en 's-Gravendeel. IJsmobiel, omdat hij het ijsverkopen begon in een rijdende winkel, een Piaggio Ape, het karretje dat altijd goed is voor een romantische noot in een Italiaanse film. Na de verkoop van ijs op evenementen, bedrijfsfeesten en bruiloften en het starten van een bezorgservice, was het openen van een eigen ijssalon een logische stap ‘om meer mensen kennis te laten maken met dit heerlijke ijs van eigen bodem’.

Metselaar vertrouwt erop dat zijn ambachtelijk bereid een mooie aanvulling is op de aanwezige winkels aan de Groenelaan en in de smaak valt bij het winkelende publiek en de bewoners in de wijk.