Categorieën

Service

Odido-diensten in Schiedam beschikbaar op glasvezel

Odido-diensten in Schiedam beschikbaar op glasvezel
Nieuws

Odido-diensten in Schiedam beschikbaar op glasvezel

  • Redactie
  • 04-10-2023
  • Nieuws
Odido-diensten in Schiedam beschikbaar op glasvezel


SCHIEDAM - Internet en tv-diensten van Odido zijn vanaf vandaag beschikbaar op glasvezel van Delta Fiber. "Dit betekent dat inwoners van Schiedam vanaf vandaag glasvezel via Odido kunnen afnemen", zo meldt het bedrijf.

De samenwerking tussen Odido en Delta Fiber, bedoeld om diensten over elkaars netwerken te leveren, werd al eerder aangekondigd. Beide partijen stellen een snelle groei van het aantal gebruikers te verwachten.

Odido heeft de intentie om Delta Fiber’s glasvezelnetwerk ook te gebruiken voor het versneld uitrollen van het 5G-netwerk. Delta Fiber breidt met deze samenwerking de mobiele producten en diensten voor zijn klanten uit door het bieden van 5G, hogere snelheden en Unlimited data. Hiervoor gebruiken zij het mobiele netwerk van Odido..

Momenteel bereikt Delta Fiber 1,5 miljoen huishoudens en bedrijven met glasvezel. Het bedrijf wil groeien naar een netwerk met twee miljoen aansluitingen, ongeveer een kwart van Nederland, in 2025. Odido is momenteel al de grootste mobiele provider van Nederland, maar wordt door de deze samenwerking ook de grootste aanbieder van honderd procent glasvezelinternet in Nederland. De provider is op weg om internet- en tv-diensten via glasvezel aan zes miljoen huishoudens aan te bieden. Op de langere termijn zullen de internet en tv-diensten via glasvezel voor nagenoeg alle Nederlandse huishoudens en bedrijven beschikbaar komen.

Odido is de nieuwe naam van T-Mobile en Tele 2. Het bedrijf heeft 119 winkels in Nederland en ruim tweeduizend medewerkers, die in de winkels en in de kantoren in Den Haag, Diemen en Arnhem werken.