Categorieën

Service

Onderzoekers cocaïnebende komen met nieuwe info

Onderzoekers cocaïnebende komen met nieuwe info
Nieuws

Onderzoekers cocaïnebende komen met nieuwe info

  • Redactie
  • 06-09-2022
  • Nieuws

GENK - De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) heeft dit weekend meer bekendgemaakt over het onderzoek naar een internationale drugsbende, die ervan wordt verdacht in totaal tenminste 3800 kilo cocaïne te hebben ingevoerd. Belgische media berichten erover.

Verschillende onderschepte cocaïnetransporten, geadresseerd aan een Genkse vennootschap, leidde in het voorjaar tot het oprollen van de internationale drugsbende. In Belgisch Limburg werden vijf arrestaties verricht, in Schiedam werd een huiszoeking gedaan en een man aangehouden, net als in Hongarije. De verdenkingen tegen deze betrokkenen kwam aan het rollen na de arrestatie van het kopstuk van de bende, in een luxevilla in Marbella. Dat gebeurde in maart van dit jaar, maar werd nu pas bekendgemaakt. Het oprollen gebeurde in een samenwerking tussen de FGP, de Nederlandse FIOD en de Spaanse Guardia Civil.

De Guardia Civil verspreidde bovenstaand filmpje. Het zou gaan om een tweede inval in een villa in Marbella, eind april.

Volgens de Belgische media zijn er twee hoofdverdachten in de zaak; een Nederlander uit Schiedam en een Brit. Bij de huiszoeking in Schiedam werd naar verluidt drie miljoen euro aangetroffen in contanten. Het internationale onderzoek wordt voortgezet.

Zie ook dit artikel.