Categorie├źn

Service

Op ontdekkingstocht door de Merwehaven

Op ontdekkingstocht door de Merwehaven
Uit

Op ontdekkingstocht door de Merwehaven

  • Redactie
  • 15-08-2016
  • Uit
Op ontdekkingstocht door de Merwehaven
SCHIEDAM – Voor wie nu echt eens op ontdekkingstour over de kades van de Merwehaven wil, biedt Parfum de Boemboem een uitgelezen mogelijkheid. Op 3 september kunnen nieuwsgierige Schiedammers op de fiets met een gids de buurhavens verkennen. En onderweg genieten van optredens en verhalen.

Schiedammers die wel eens naar het Marconiplein zijn gefietst, of een tochtje met de Spido hebben gemaakt, of boodschappen deden in de 'grote' winkels op de Vierhavenstraat, kennen de fascinatie van dat wonderlijke gebied tussen verval en opbouw, met mooi en super-lelijk pal naast elkaar en de belofte dat er achter iedere deur, ieder hek een avontuur ligt te wachten. Vroeger was er ook nog een dreiging en ergernis van de 'afwerkplek', de drukte van de fruitterminal, de herrie van het spooremplacement. Recent is er vooral de belofte van de Wereldtentoonstelling 2025, die er waarschijnlijk niet plaats gaat vinden.

In het kader van het Rotterdamse programma Motel Mozaïque organiseert Parfum de Boemboem, dat 'zinnenprikkelende wandel- en fietsroutes' wil verzorgen, een serie ontdekkingstochten door het gebied Merwehaven, tegenwoordig te boek staand als het 'M4H-gebied'. De routes gaan onder meer langs het Keilepand, de oude energiecentrale en experimenteerlab Marconia. Daar bouwt Sea Ranger Service een Dry Dock van tweedehands materialen. Op het voormalige rangeerterrein staat Sporen van de Stad: de treinwagon die langs ongebruikte en vergeten sporen trekt staat tijdens de Wereldhavendagen in M4H. Ook voor de nachtvlinders wordt het volgens de organisatoren genieten met 'een gloednieuwe Parfum de Boemboem by Night', een spannende ontdekkingstocht in het donker.

Wie daarna geen genoeg van het gebied kan krijgen, kan een nachtje overblijven in de haven, in het pand van Fruitvis. Op die manier wil Fabrique Mozaïque mensen laten bedenken hoe het zou zijn om in het gebied te wonen – want woningbouw staat er op termijn gepland.

De fietstochten starten om twaalf uur en drie uur en om tien uur 's avonds en duren zo'n tweeënhalf uur. Deelname kost een tientje, overnachten 25 euro. Het programma past in dat van de Wereldhavendagen.