Categorieën

Service

Opdrachten oplossen in Escaperoombus

Opdrachten oplossen in Escaperoombus
Onderwijs

Opdrachten oplossen in Escaperoombus

  • Advertorial
  • 22-02-2023
  • Onderwijs
Opdrachten oplossen in Escaperoombus

Voor de leerlingen was het een uitdaging om in teams van zes te proberen om alle opdrachten op te lossen; foto: Spieringshoek


SCHIEDAM - Gisteren was het eindelijk zover. De langverwachte ‘Escaperoombus’ kwam langs op Spieringshoek.

In het kader van Loopbaan-Oriëntatie en Begeleiding kunnen de leerlingen op Spieringshoek gedurende het schooljaar aan diverse activiteiten deelnemen, die door de decanen worden georganiseerd om hun studiekeuzeproces te bevorderen. De Escaperoombus was dus één van deze activiteiten. Voor de leerlingen was het een uitdaging om in teams van zes te proberen om alle opdrachten op te lossen, uit de bus te ontsnappen en vol trots te zeggen: "Ik heb skills voor de klas!"Alle opdrachten waren gekoppeld aan skills die je nodig hebt als leraar. Zoals: begrijpend lezen, rekenen, taal, spelling, maar ook sociale vaardigheden als samenwerken, organiseren en luisteren kwamen aan bod. Nadat de leerlingen waren ontsnapt, konden ze met studenten van de pabo nog napraten en vragen stellen.

De Escaperoombus wordt door Bureau Sprekend in samenwerking met Rotterdam Business Events georganiseerd om op een bijzondere manier de jongeren te laten ontdekken of het beroep leraar bij hen past. Op deze manier probeert Spieringshoek ook een steentje bij te dragen om zoveel mogelijk leerlingen enthousiast te maken voor het waardevol beroep van de leraar.

Scholengemeenschap Spieringshoek

Van der Brugghenlaan 2, Schiedam

Meer over Scholengemeenschap Spieringshoek →