Categorieën

Service

Opladen bij Schiedamse laadpalen relatief goedkoop

Opladen bij Schiedamse laadpalen relatief goedkoop
Nieuws

Opladen bij Schiedamse laadpalen relatief goedkoop

  • Redactie
  • 08-06-2023
  • Nieuws
Opladen bij Schiedamse laadpalen relatief goedkoop

Foto: archief


SCHIEDAM - Schiedammers kunnen relatief goedkoop de accu van hun elektrische auto opladen. Dat valt te concluderen uit de cijfers hierover van Eco-Movement die Independer op een rijtje zette.

Het scheelt flink in de portemonnee waar je in ons land je auto oplaadt, zo stelt de vergelijkingssite. In de gemeenten Losser, Staphorst en West Maas en Waal is dat met gemiddeld 25 cent per kWh het goedkoopst. Op Terschelling ben je dan met zestig cent per kWh weer meer dan het dubbele kwijt.

In Schiedam kost een kiloWattuur bij een publiek toegankelijke 'normale' laadpaal gemiddeld 28 cent, aldus Independer. Dat is een cent minder dan bij de buren in Rotterdam en Vlaardingen. Gemiddeld wordt in Nederland aan een reguliere laadpaal 39 eurocent per kWh betaald. 

“Dit zijn echt opvallend grote verschillen, want het gaat om openbare laadpalen. Je kunt er ook voor kiezen om thuis de auto op te laden, want dan betaal je, tot het prijsplafond, ‘maar’ veertig cent per kWh. Dat is toch goedkoper dan de genoemde zestig cent. Pas dan wel op dat je in het gebruik niet over het prijsplafond heen gaat, want dan betaal je het afgesproken tarief met je leverancier”, legt Independer energie-expert Joris Kerkhof uit. Maar er zijn al leveranciers die contracten aanbieden met tarieven ruim onder het prijsplafond. Als je zonnepanelen hebt en daarmee de auto op kunt laden, dan ben je helemaal spekkoper, aldus Kerkhof.   

Een tip van hem: vermijd vooral ondergrondse parkeerplaatsen. Daar ben je gemiddeld 16,8 procent duurder uit dan elders in de gemeente.