Categorieën

Service

Overname Bols door Nolet is rond

Overname Bols door Nolet is rond
Bedrijven nieuws

Overname Bols door Nolet is rond

  • Redactie
  • 08-02-2024
  • Bedrijven nieuws
Overname Bols door Nolet is rond

Lucas Bols (Huub van Doorne, rechts) en (Carel) Nolet: aanvulling op elkaar en mogelijkheden op internationale groei; foto: Nolet


SCHIEDAM - Nolet mag zich voortaan meerderheidsaandeelhouder van Lucas Bols noemen.

Dat was geen appeltje-eitje. Nolet kreeg bijna 42 procent van de stukken van zijn Amsterdamse branchegenoot aangeboden. Samen met de dertig procent in Bols die Nolet al had, heeft de producent uit de Gorzen nu een belang van 71,7 procent opgebouwd. Dat is niet voldoende om Lucas Bols van de beurs te halen, wel om het in het bedrijf voor het zeggen te krijgen. Nolet had op voorhand aangegeven het bod door te zetten als het tenminste zeventig procent van de aandelen in bezit zou krijgen. Het bod liep gisteren af.

Nolet betaalde de aandeelhouders 18 euro per stuk, maar liefst 73 procent meer dan de koers op het moment van het bod, 9 oktober afgelopen jaar. Toch gingen dus niet alle aandeelhouders akkoord met dat aanbod. Met name investeringsmaatschappij Enix zou zijn belang in Bols niet hebben aangemeld. De prijs valt ook te relativeren voor wie weet dat Lucas Bols in 2015 naar de beurs ging voor € 15,75 per aandeel.

Nolet betaalt in totaal 112 miljoen euro voor de uitbreiding van zijn belang. 

Lucas Bols is onder meer bekend van dranken als Blue Curaçao, Bokma, Passoã en Pisang Ambon. Het merk produceert ook jenever. Lucas Bols werd opgericht in 1575. De geschiedenis van familiebedrijf Nolet gaat terug naar 1691. Lucas Bols zal als zelfstandige onderneming verdergaan onder de hoede van Nolet. Daarbij blijft de naam Lucas Bols behouden en zal ook het huidige management op zijn plaats blijven.

Zie ook dit artikel.