Categorieën

Service

Raad van toezicht bibliotheek weer op volle sterkte

Raad van toezicht bibliotheek weer op volle sterkte
Nieuws

Raad van toezicht bibliotheek weer op volle sterkte

  • Advertorial
  • 19-02-2024
  • Nieuws
Raad van toezicht bibliotheek weer op volle sterkte

De bibliotheek is de thuishaven van Schiedam; foto: Bibliotheek Schiedam

SCHIEDAM - Met ingang van 1 maart treden Nathalie Gouweleeuw en Merel Heimens-Visser toe tot de raad van toezicht van de Bibliotheek Schiedam. Met het aanblijven van Jacob Wiersma als voorzitter en Lourens Jongepier als lid, is hiermee voorzien in de complete invulling van toezichthouders.

Beide nieuwe leden hebben hun sporen verdiend in Schiedam en de wereld van het lezen. Nathalie Gouweleeuw (1973) is momenteel werkzaam als organisatieadviseur bij de gemeente Rotterdam. In de periode 2012-2018 was zij wethouder bij de gemeente Schiedam, waarbij zij onder andere de portefeuilles Jeugd en Financiën beheerde. Ook is Gouweleeuw reeds lid van de raad van commissarissen van de Frankelandgroep.

Ze woont met haar dochter in Schiedam en leest in haar vrije tijd graag Nederlandse literatuur. Op de vraag wat haar motiveert zich als RvT-lid voor de bibliotheek in te zetten, antwoordt Gouweleeuw: ‘Ik wil mijn passie voor proza, kennis van Schiedam en ervaring met toezichthouden inzetten om de bibliotheek bij te staan bij de maatschappelijke uitdagingen van deze tijd en de doorontwikkeling van de organisatie.’

Merel Heimens-Visser (1971) werkt als directeur en toezichthouder in het zorgveld. In het verleden is zij onder meer werkzaam geweest als directeur-bestuurder van stichting Lezen & Schrijven en auditor in de bibliotheeksector. Sinds 2021 is ze ook eigenaar van Buitenplaats de Zweth, waar je bijzondere overnachtingen kunt boeken.

Heimens-Visser woont met Meine Oosten in Schipluiden en leest in haar vrije tijd graag Philip Roth, Raymond Carver en andere Amerikaanse schrijvers. "Een bibliotheek is als een huiskamer in de stad. Je kunt er Nederlands leren, huiswerk maken, een goed boek lenen of je kindje laten voorlezen. Daar stop ik graag mijn tijd en energie in, iedereen verdient tenslotte een mooie bieb in de buurt", vertelt Heimens-Visser.

Uit naam van alle Schiedammers is het belangrijk dat er onafhankelijk en deskundig toezicht wordt gehouden op een instituut dat zo’n essentiële maatschappelijke taak vervult. Nu de raad van toezicht weer op volle sterkte is, ziet de Bibliotheek Schiedam de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Uitdagingen op het gebied van taal, basisvaardigheden, ondersteuning bij digitale kwesties, de Bibliotheek op School en het stimuleren van het leesplezier blijven de dagelijkse prioriteit.

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →