Categorieën

Service

Rondje A4 - en nog een - en nog een

Rondje A4 - en nog een - en nog een
Nieuws

Rondje A4 - en nog een - en nog een

  • Redactie
  • 22-12-2015
  • Nieuws
Rondje A4 - en nog een - en nog een
SCHIEDAM - Het Politie Team Verkeer Rotterdam staat pal voor de veiligheid op de wegen in de regio. Daaronder sinds enkele dagen ook de A4 Schiedam - Delft. Nog niet alle politiemensen in de dienst hebben hun eerste rondje over de weg gemaakt. Een van hen vertelt op facebook van zijn eerste gang over het nieuwe stuk snelweg.

"Op mijn verzoek rijden mijn collega en ik over de nieuwe A4, van Rotterdam naar Delft. Het is tenslotte een nieuwtje en ik was er nog niet geweest. In tegenovergestelde richting zien we een motorrijder met pech. We keren bij Schipluiden en rijden terug. Vlak voor de ingang van de tunnel zien we de motorrijder die over de vluchtstrook zijn motor richting Rotterdam duwt. Niet een echt veilige situatie. We besluiten de pechvogel te helpen en bieden hem een rit richting een tankstation aan, met de belofte hem daarna ook weer terug naar zijn motor te brengen.

De man zit goed en wel achterin, als een stukje verderop in de regio een achtervolging van een gestolen auto begint. Zal je altijd zien. Belofte maakt echter schuld en met gekromde tenen nemen we de afslag Vlaardingen, waar onze passagier snel een tankje benzine koopt. Dan worden we opgeroepen. “5.01 (ons roepnummer), waar zitten jullie? We hebben jullie nodig!” Dat dachten we al. De Volvo waar we in rijden is de snelste herkenbare auto in de regio en als de gestolen wagen ervandoor gaat, zijn wij degenen die gaan achtervolgen. We kijken elkaar aan… Er zijn nu twee mogelijkheden: óf we laten de motorrijder hier aan zijn lot over óf we brengen hem eerst snel terug. We besluiten het laatste te doen.

We horen dat de gestolen auto op de A15 rijdt, in onze richting! Rijdend op de A20 richting de A4 klinkt weer de oproep van de collega’s: “5.01, zijn jullie al in de buurt?” Ik vraag aan de man achterin of hij haast heeft. “Nee”, zegt hij. Op dat moment kunnen we nog nét de afslag richting de A15 nemen en geven we de man het advies zich schrap te zetten. Het blauwe zwaailicht gaat aan en we spoeden ons naar de achtervolging. Via de A4 en de Beneluxtunnel rijden we naar de A15. We nemen positie in op een strategisch punt nabij Spijkenisse en de berichtgeving zegt ons dat de auto steeds dichterbij komt.

Heel veel eenheden melden zich aan, de politiehelikopter cirkelt laag boven ons en dan rijdt de auto onder ons door! We sluiten aan en een paar honderd meter verderop wordt de auto door collega’s klemgereden. Mooi, weer een boef gevangen!

We staan zowaar vlak bij de oprit naar de A4 en gaan op weg om onze passagier eindelijk naar zijn motor te brengen. Dus hop, de A4 op, wéér keren bij Delft en daar… daar zou zijn motor moeten staan. Op de plaats waar we zijn motor hebben achtergelaten is nu echter niets meer te zien… Oeps! Een telefoontje naar Rijkswaterstaat geeft opheldering. De motor is afgetakeld door een bedrijf uit Den Hoorn. Dus keren we bij Vlaardingen en rijden we weer richting Delft. Onderweg bel ik het takelbedrijf. “Nou”, zegt de man die ik aan de lijn heb, “onze chauffeur staat nog op de A20 bij een ander pechgeval…” Nu begint de situatie toch wel komisch te worden. We keren maar weer eens bij Delft en voor de zesde keer in korte tijd rijden we over de A4…

We herenigen de eigenaar uiteindelijk met zijn motor. De man is later thuis dan verwacht, maar heeft de komende tijd een leuk verhaal om te vertellen. En wij.. wij hebben de A4 voorlopig genoeg gezien!"