Categorieën

Service

Rondje Stationsplein levert tientallen fietsen op

Rondje Stationsplein levert tientallen fietsen op
Wonen

Rondje Stationsplein levert tientallen fietsen op

  • Redactie
  • 28-03-2021
  • Wonen
Rondje Stationsplein levert tientallen fietsen op

Foto's: Oost Pact Door


SCHIEDAM - Het Schiedamse Stationsplein is weer ontdaan van een flink aantal fietsen die er al lange tijd rondslingerden.

Het team Toezicht en Handhaving heeft vandaag tientallen fietsen en fietswrakken verwijderd, ook in omliggende straten. Zwerf- en weesfietsen geven de openbare ruimte een rommelige aanblik en nemen de al schaarse stallingsruimte in beslag, zo is de overweging van de gemeente om de fietsen in te nemen. Ze worden weggehaald nadat ze zijn geregistreerd en de mogelijke eigenaar eerst in kennis is gesteld van het voornemen om de fietsen op te ruimen. In een depot in de Spaanse Polder zijn ze desgewenst door de eigenaar op te halen.

Tot 2019 had de gemeente geen toereikend wettelijk middel voorhanden om afgedankte tweewielers uit de openbare ruimte te verwijderen. Met de aanpassing van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) kwam hierin verandering. Voordat fietsen worden weggehaald wordt in de meeste gevallen een procedure van zes weken gevolgd. Fietsen die in de procedure zitten, krijgen een gekleurd label, die de eigenaar informeren over hoe de fiets door de handhavers is aangemerkt en wat er met de fiets gebeurt als de bezitter geen actie onderneemt.

Op de website Oost Pact Door is hier meer informatie over te vinden.