Categorieën

Service

Schaatsbaantje glasfabriek komt er toch: morgen open

Schaatsbaantje glasfabriek komt er toch: morgen open
Uit

Schaatsbaantje glasfabriek komt er toch: morgen open

  • Redactie
  • 15-12-2023
  • Uit
Schaatsbaantje glasfabriek komt er toch: morgen open


SCHIEDAM - Even leek het erop dat strikte toepassing van regels het kinderplezier in Schiedam in de weg zou zitten, maar toen ambtenaren en initiatiefnemer zich nog eens goed in elkaars gedachten verdiepten, kwam het toch nog ‘goed’. Morgen wordt het ijsbaantjes op het terrein van de glasfabriek alsnog feestelijk geopend. 

De mensen van Eurobrouwers wilden voor toeloop naar hun terras op het terrein zorgen, door een baantje van tien bij vijftien meter neer te laten leggen. Dat kon voor veel kinderplezier en klandizie zorgen. Maar de benodigde vergunning leek er in eerste instantie niet te komen. Zie dit artikel.  Alsnog is nu de vergunning verleend; hoge hekken en een EHBO-post bleken toch niet nodig.

“Vragen vanuit de gemeente over veiligheidsmaatregelen zijn verward met eisen”, zo legt een woordvoerder van de gemeente Schiedam uit. “Daardoor dacht de aanvrager dat er geen vergunning zou komen, maar dat was te voorbarig.”

Overleg tussen gemeente en Eurobrouwers zorgde ervoor dat ‘maatregelen op maat zijn gemaakt, zodat de aanvrager kan voldoen aan de eisen’. Eind goed al goed dus: morgen om twee uur gaat de baan open, en dat zal tot ver in het volgend jaar het geval zijn op vrijdagen, zaterdagen en zondagen. Nog op te hangen verlichting moet er voor zorgen dat de baan ook als het al donker wordt, nog open kan blijven. Voor wie geen schaatsen heeft, zijn die van Eurobrouwers voor een schappelijk prijsje te huur. Voor de schaatsers, maar ook voor hun fans die liever de gladheid mijden, is er op het terras van de brouwerij nog het nodige te beleven, en natuurlijk ook in te nemen: bier en glühwein, maar ook een bodempje leggen is mogelijk, met kaasfondue.