Categorie├źn

Service

Schade oud en nieuw groter dan gedacht

Schade oud en nieuw groter dan gedacht
Wonen

Schade oud en nieuw groter dan gedacht

  • Redactie
  • 05-01-2019
  • Wonen
Schade oud en nieuw groter dan gedacht
SCHIEDAM - Burgemeester Cor Lamers heeft '364 dagen van het jaar' hele gezellige stadsgenoten. Maar één dag in het jaar heeft hij een heel andere ervaring. Dan heeft hij  moeite de Schiedammers te herkennen, zo ongezellig doen ze, aldus de burgervader. En dat is op oudjaarsdag. 

Tot grote incidenten leidde dat gedrag dit jaar gelukkig niet, aldus Lamers vanmiddag in zijn speech tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente. "Ook al waren er overal in de stad veel kleine brandjes." Lamers stelde blij te zijn dat er zeven arrestaties konden worden verricht na een incident in Nieuwland. Onacceptabel dat er vuurwerk wordt gegooid naar brandweer, politie en andere hulpverleners. "Gebruik je gezond verstand", aldus Lamers. Het is in zijn ogem onbegrijpelijk dat hulpverleners die zich inzetten voor de veiligheid van ieder, daarin gehinderd of zelfs bedreigd worden. Hij sprak zich wederom uit als voorstander van een landelijk verbod op de verkoop van consumentenvuurwerk. De afgelopen jaarwisseling heeft hem daarin opnieuw gesterkt. "Het is geen feestje meer."

De schade die rond oud en nieuw in Schiedam werd aangericht valt volgens Lamers groter uit dan in eerste inschatting gedacht. "We dachten dat er dit jaar minder vernielingen en schades waren." Maar uit een inventarisatie bleek dat er enkele grote schades zijn in de stad. "Die gaan helaas het totale schadebedrag beïnvloeden."