Categorieën

Service

Schiedammer betrokken bij gijzeling blijft vast

Schiedammer betrokken bij gijzeling blijft vast
Nieuws

Schiedammer betrokken bij gijzeling blijft vast

  • Redactie
  • 23-06-2020
  • Nieuws
Schiedammer betrokken bij gijzeling blijft vast

SCHIEDAM – Een Schiedammer betrokken bij de ontvoering van een 24-jarige man in Groningen, blijft vastzitten.

Dat bepaalde de rechtbank in die stad vandaag.

De advocaat van de man had de rechter gevraagd om zijn cliënt voorlopig vrij te laten. Dit omdat er nog geen zicht is op een datum waarop de rechtbank de zaak inhoudelijk zal behandelen. De planning is eind dit jaar.

De ontvoering vond in januari plaats. Volgens justitie was daar een maandenlange voorbereiding aan vooraf gegaan. Agenten bevrijdden het slachtoffer op 23 januari, na een gijzeling van drie dagen. Zij vonden het slachtoffer geblinddoekt en vastgebonden op een kamertje in de Groningse Kometenstraat.

Twee mannen van 36 en 21 jaar werden kort daarop aangehouden. Een derde verdachte kwam later in beeld. Behalve uit Schiedam komen zij uit Groningen en Hoogezand.

Hun doel was de vader van de gijzelaar af te persen. Zij vroegen de zakenman om 250.000 dollar losgeld. Het slachtoffer is een uitwisselingsstudent uit Pakistan; direct na zijn bevrijding is het naar zijn land teruggekeerd.

De drie mannen ontkennen dat ze betrokken zijn bij de ontvoering of ze wijzen naar elkaar. Op de feiten waarvoor ze vastzitten staat een maximale gevangenisstraf van twaalf jaar.