Categorieën

Service

Schiedamse creatieven uitgenodigd voor kerstmarkt

Schiedamse creatieven uitgenodigd voor kerstmarkt
Uit

Schiedamse creatieven uitgenodigd voor kerstmarkt

  • Redactie
  • 07-11-2022
  • Uit
Schiedamse creatieven uitgenodigd voor kerstmarkt

In september was er veel animo voor de 'maaksels' uit west


SCHIEDAM - De organisatie van de Makersmarkt in het Julianapark gaat in de kerstperiode op herhaling. Op Kaarsjesavond zijn de Schiedammers - en anderen - welkom op een kerstmarkt in de Lange Kerkstraat. Handige creatieven die dingen maken en willen aanbieden, worden nog gezocht.

Half september werd in het Julianapark het Makersfestival gehouden, met twintig marktkramen waarin 24 'makers' van artistieke handgemaakte productien hun waren in het Julianapark aanboden. De makers uit Schiedam-West kregen op een geweldige zondagmiddag met mooi weer, veel toeloop en respons. Zie hier. Dat smaakte organistor Nicole McMahon naar meer, en zij besloot te kijken of de organisatie van een kerstmarkt een haalbare - en welkome - kaart was. 

Ja, zo bleek. De organisatie van Kaarsjesavond, Fun Key Events, haalde McMahon binnen. Tussen drie en zeven uur 's avonds op 10 december, zullen 'makers' in kramen op de Lange Kerkstraat hun waren te koop aanbieden. Dit keer gaat het niet slechts om mensen die handwerken, schilderen, knutselen of anderszins mooie dingen maken uit Schiedam-West, maar zijn alle scheppende krachten uit Schiedam welkom. "We hopen aanbod te hebben voor veertig kramen", aldus McMahon. "Tot dusver hebben we al toezeggingen van mensen die sieraden maken, een pottenbakker, een illustrator en iemand die vintage stoffen verwerkt tot artikelen voor kinderen. Makers kunnen groot of klein zijn, maar het is wel belangrijk dat het om zelfgemaakte spullen gaat." Gegadigden kunnen zich bij McMahon aanmelden (via E: [email protected]).