Categorieën

Service

Schilderbeurt Nieuwe Buurt wordt gewaardeerd

Schilderbeurt Nieuwe Buurt wordt gewaardeerd
Wonen

Schilderbeurt Nieuwe Buurt wordt gewaardeerd

  • Redactie
  • 17-06-2024
  • Wonen
Schilderbeurt Nieuwe Buurt wordt gewaardeerd


SCHIEDAM - De Schiedammers vinden de ‘opfrisbeurt’ voor de Nieuwe Buurt, in het centrum van de stad, over het algemeen geslaagd.

Dat blijkt uit de rondvraag van Schiedam24 naar de beoordeling van de schilderbeurt, met name naar het wit schilderen van delen van het complex. 

“De huizen zijn een stuk aantrekkelijker geworden”, vinden 25 van de honderd mensen die aan onze enquête meededen. Daarmee was dat het antwoord - van de zes mogelijke opties - die op het meeste bijval kon rekenen. Samen met de veertien procent die antwoordde dat na het schilderwerk de buurt duidelijk is opgeknapt, zetten zij de toon in de rondvraag.

“De Nieuwe Buurt in Schiedam-Centrum wordt aangepakt”, zo kleedden we onze vraag op 2 juni in. “De schilders van Hoftijzer Vastgoedonderhoud zijn al maanden bezig om de 164 woningen van Woonplus aan het Bagijnhof, de Boomgaardstraat en de Korte en Lange Achterweg in het nieuw te steken. Buurtbewoners gaven eerder aan niet onverdeeld gelukkig te zijn met de 'bijna witte' kleur van delen van de woningen, met name aan de straat. Nu de schilders bijna klaar zijn, kan iedereen zien hoe het werk uitpakt. Wat vindt u: knapt de Nieuwe Buurt op nu het een soort van Witte Dorp is geworden?”

Veel mensen (ook een kwart) vinkte de stelling aan: ‘Het woon- en leefplezier hangt niet af van een kleurtje’ aan. Zij lieten zich dus niet uit of ze het werk van de schilders geslaagd vonden. Een kritische achttien procent van de deelnemers vindt dat na de aanpak de Nieuwe Buurt nog altijd ‘voor geen meter’ is opgeknapt. Acht procent vindt dat ‘de buurt zijn karakter kwijt’ is geraakt, na de schilderbeurt. Tien procent had liever een andere kleur dan wit gezien.