Categorieën

Service

Scouten in eigen stad, voor internationale wedstrijd

Scouten in eigen stad, voor internationale wedstrijd
Uit

Scouten in eigen stad, voor internationale wedstrijd

  • Redactie
  • 09-03-2023
  • Uit
Scouten in eigen stad, voor internationale wedstrijd

Foto: Scouting Tono-groep


SCHIEDAM – Ze deden opdrachten in eigen stad, de Franciscus Lodewijkgroep en de Tono-groep. En deden zo afgelopen weekend mee aan i-Scout, een internationale wedstrijd voor scoutinggroepen.

Ze Schiedamse scouts eindigden respectievelijk op de plaatsen 137 en 384. Van de 612 teams, uit 24 landen. In totaal deden op de kop af 11.483 scouts mee.

Zaterdagavond om acht uur zaten de beide teams er klaar voor: de 22 deelnemers van de Scouting Franciscus Lodewijkgroep in hun gebouw in het centrum van Schiedam en de vijftien deelnemers van de Scouting Tono-groep in Groenoord. Klokslag acht uur kwamen de opdrachten binnen.

Bij de iScout-wedstrijd is het de bedoeling opdrachten zo goed en snel mogelijk uit te voeren. Foto’s en filmpjes van het resultaat moeten opgestuurd worden naar de jury, die dit jaar in Zeewolde zat. Hiermee konden Travel Credits verdiend worden. Die konden door het team ingezet worden op reisvragen. Wie de meeste reisvragen goed had, won uiteindelijk.

“De opdrachten kan je allemaal in je eigen stad uitvoeren”, zo legt Femke van Dam uit van de Scouting Tono-groep. “Zo was een opdracht om een relaxte huiskamer na te maken in een bushokje. Of om een zandkasteel te bouwen in een speelplaats in de buurt. Zo moet je dus je eigen omgeving af voor het uitvoeren van de opdrachten. Deze opdrachten komen binnen via internet en het bewijs stuur je ook weer terug. De internationale jury beoordeelt de inzendingen.”

Dit jaar namen 612 teams deel, waaronder tien teams uit Slovenie, een uit Japan, vier uit Zweden en drie teams uit Libanon. De deelnemende scouts waren allemaal zeventien jaar of ouder. De winnaar wist zestig punten binnen te halen. De Franciscus Lodewijkgroep kwam tot 39 punten, de Tono-groep scoorde 25 punten. “Een mooie score. En volgend jaar doen we zeker weer mee”, aldus een trotse Rob Ouwendijk van de Franciscus Lodewijkgroep.