Categorieën

Service

Sponsordiner Jenevermuseum afgelast, veiling vervroegd

Sponsordiner Jenevermuseum afgelast, veiling vervroegd
Uit

Sponsordiner Jenevermuseum afgelast, veiling vervroegd

  • Redactie
  • 28-11-2018
  • Uit
Sponsordiner Jenevermuseum afgelast, veiling vervroegd

Dit schilderij van Jacques Tange wordt zaterdag geveild; foto: Jenevermuseum


SCHIEDAM - Het sponsordiner van het Jenevermuseum, gepland voor aanstaande zaterdag, gaat niet door.


De veiling, ook bedoeld om de laatste vijftienduizend euro, nodig voor de vernieuwing van het museum te bekostigen, gaat wel door. Die is vervroegd naar vijf uur in de middag en vindt plaats bij Zavor Museumcafé. Bijzondere objecten worden geveild, waaronder een Nolet Distillery VIP-ontvangst, inclusief cocktailworkshop; een complete serie Branderswijn met etiket van Jacques Tange; originele affiches van wijnkoperij Schermer uit de jaren 20, 50 en 60; een olieverfschilderij van Jacques Tange; de bijzondere flessen uit de ‘Oostenrijkse vondst’ uit 2013 (flessen van De Kuyper van een eeuw oud); foto’s; een chocoladeworkshop bij De Bonte Koe en een theaterarrangement.

Eerder op de dag is het Jenevermuseum het decor voor het Stokersfestival. Het eerste, waarop bezoekers bijzondere jenevers en andere gelagerde dranken kunnen proeven.
Onder meer Beek Spirits, de IJsvogel en Stokerij der Hasseltse Echteid schenken hun jenever of gelagerde drank.

De vijftienduizend euro waar het museum nog op aast is het staartje van het geld dat nodig is voor de vernieuwing van het museum. Hiervan zullen met name de educatieve programma's worden betaald. Voor het op nieuwe leest schoeien van het museum is in totaal 650.000 euro en dus bijna beschikbaar. Zie ook dit artikel van Schiedam24 in september.

Naschrift: Het sponsordiner is afgelast vanwege onvoldoende aanmeldingen.