Categorieën

Service

Sportclubs blij met supermarktactie

Sportclubs blij met supermarktactie
Sport

Sportclubs blij met supermarktactie

  • Redactie
  • 07-12-2021
  • Sport
Sportclubs blij met supermarktactie

Nexus nam het sponsorbedrag in ontvangst van Plus Van der Meer in de Nolenslaan; foto: Nexus


SCHIEDAM - De Grote Clubactie heeft de naam, maar voor enkele Schiedamse verenigingen is de actie 'Spaar je club gezond' dit jaar nog belangrijker - voor wie dat afmeet aan de inkomsten.

Het krassen voor de club, georganiseerd door Plus Supermarkten, leverde vijf Schiedamse sportclubs in totaal 6250 euro op. Dit is flink minder dan de 27.495 euro van de Grote Clubactie, maar daar deden tien organisaties aan mee. In plaats van loten verkopen konden deelnemers aan Spaar je club gezond hun club steunen door de punten te schenken die zij in september, oktober en november kregen bij iedere tien euro aan boodschappen.

Korfbalvereniging Nexus haalde met Spaar je club gezond € 2362,- op, en dat was meer dan met de Grote Clubactie. Hetzelfde geldt voor Excelsior'20, dat met de actie € 2272,- bij elkaar spaarde. Voor hockeyclub Schiedam was de € 565,- van deze supermarktactie fors minder dan bij die van zijn landelijk bekende soortgenoot. De voetbalclubs PPSC (met € 702,- bedeeld) en Hermes-DVS (goed voor € 349,-) besloten alleen maar met deze actie mee te doen.

In heel Nederland konden bijna 6200 deelnemende clubs en verenigingen, verdeeld over 268 winkels van Plus, in totaal een bijdrage van 3,2 miljoen euro in ontvangst nemen.