Categorieën

Service

Studenten Life College geven magazine aan wethouder

Studenten Life College geven magazine aan wethouder
Onderwijs

Studenten Life College geven magazine aan wethouder

  • Advertorial
  • 30-06-2022
  • Onderwijs
Studenten Life College geven magazine aan wethouder

Studenten Iris van Beek (links) en Iris Egeter (rechts) overhandigen vol trots hun magazine aan wethouder Patricia van Aaken; foto: Lentiz


SCHIEDAM - Mensen helpen aan een gezondere levensstijl. Dat is de missie van studenten van de mbo-opleiding Food & Lifestyle van Lentiz | Life College in Schiedam.

Maar wat houdt een gezonde levensstijl nu eigenlijk in en hoe kan je gezonder en duurzamer leven? Om mensen hierover op een leuke en toegankelijke manier te informeren, maakten derdejaars studenten een eigen glossy magazine: Food & Lifestyle! Een magazine over gezondheid, duurzaamheid en levensstijl. Hun missie wordt gedeeld door Patricia van Aaken, Wethouder Zorg, Jeugd en Onderwijs van de gemeente Schiedam. Want gezondheid en leefstijl staan ook hoog op de agenda van het college. Gisteren overhandigden de twee hoofdredacteuren, studenten Iris Egeter en Iris van Beek, het eerste exemplaar van het magazine dan ook aan de wethouder.

Vakexperts
De studenten zitten in het laatste leerjaar van hun opleiding en nemen deze week hun mbo-diploma in ontvangst. Daarmee zijn zij “Vakexperts Voeding & Voorlichting”: professionals op het gebied van voeding, levensstijl en communicatie. Het maken van een magazine was de eindopdracht van de studenten voor het vak Marketing & Voorlichting. Docent Eva Kuijpers: “Wat ik mooi vind aan dit project is dat studenten met de hele klas aan iets werken waar zij trots op zijn. De studenten hebben de gehele redactie van het magazine zelf gedaan, onder leiding van de twee hoofdredacteuren. Zij laten daarmee zien dat zij zich hebben ontwikkeld tot professionals.” De magazines blijven niet bij Life College op de plank liggen. Een aantal exemplaren ligt vanaf deze week ter inzage in De Bibliotheek Schiedam, zodat iedereen die geïnteresseerd is in een gezonde levensstijl, zich kan laten inspireren.

Lentiz Life College

Parallelweg 401, Schiedam

Meer over Lentiz Life College →