Categorieën

Service

SV&HV Schiedam laat punten opnieuw liggen

SV&HV Schiedam laat punten opnieuw liggen
Sport

SV&HV Schiedam laat punten opnieuw liggen

  • Redactie
  • 27-08-2019
  • Sport
SV&HV Schiedam laat punten opnieuw liggen

Rob van den Bosch, archieffoto


HONKBAL - De honkballers van SV&HV Schiedam, vorig seizoen nog de kampioen in de 1e klasse B, weten het moeilijk bol te werken in de nieuwgevormde Topklasse. In deze klasse, bestaande uit de hoogst geëindigde teams van de twee 1e klassen van vorig jaar, staan de Schiedammers na dertien wedstrijden met zes zeges op slechts een zesde plaats.

Afgelopen zondag waren er, net als de week ervoor, winstkansen. Na al vroeg in de wedstrijd tegen Tex Town Tigers op een 0-3 achterstand te zijn gekomen, kwamen de Schiedamse honkballers in de negende inning op gelijke hoogte. Met alle honken bezet en één man uit, leek het er toch nog op dat de thuisploeg de winst zou pakken. Maar Tex Town Tigers hield de deur gesloten.

In de verlenging werd er in de tiende inning door beide teams niet gescoord. De Schiedamse pitcher Rob van den Bosch had tot dan toe als vervanger van starter Rick van der Post vanaf de vierde inning nog geen enkel tegenpunt hoeven toestaan. Verrassend was dan ook, dat in de elfde inning Tex Town Tigers plots wel flink de knuppels liet spreken en maar liefst vijf keer kon scoren. SV&HV Schiedam was daarna in de gelijkmakende slagbeurt niet bij machte het de bezoekers uit Enschede nog moeilijk te maken.

Aanstaande zondag ontvangt SV&HV Schiedam in Sportpark Bijdorp het op de vierde plaats staande WSB uit Apeldoorn, vanaf half drie.