Categorieën

Service

Met zeshonderd tompouces in 't uur red je het net

Met zeshonderd tompouces in 't uur red je het net
Winkelen

Met zeshonderd tompouces in 't uur red je het net

  • Advertorial
  • 28-04-2024
  • Winkelen


VLAARDINGEN - Zeshonderd in een uur kan bakker Raymond Herweijer er maken, samen met zijn team: tompouces. Maar dat lukte alleen in het holst van de nacht, toen de rust er nog was, de organisatie, het overleg. 

Maar toen gingen om zeven uur de winkeldeuren in De Loper vanochtend open, gingen de dames die de Vlaardingse - en Schiedamse - klanten moesten bedienen aan te slag, kwamen er vragen en verzoeken tussendoor, en werd het wel erg hectisch. De voorraad van het nachtelijke bakken ging er in sneltreinvaart doorheen, en de constante stroom klanten bleef aan. Doorbakken maar!

Zoals De Vlaardingse Muiters buiten doorzongen.

Met rooie koontjes en soms wat stoom uit de oren - maar ook met een feestelijk kloppend hart, want hier doe het als bakker toch eigenlijk ook voor - ging Herweijer door met tompouces maken er verkopen. Volle bak, alles uit de kast. Zodat toen om twaalf uur de winkeldeuren weer dicht gingen, honderden klanten aan hun Koningsdag-tompouces zaten, of die al hadden weggesmikkeld, de verkoopsters moe maar voldaan huiswaarts gingen. Het paste precies, niemand kwam tekort. En Raymond Herweijer ging zich eens afvragen of hij thuis met de voetjes omhoog zelf eens aan een tompouces zou beginnen, of zich nog toch in het feestgedruis zou storten…