Categorieën

Service

Tot acht maanden jeugddetentie voor verkrachters

Tot acht maanden jeugddetentie voor verkrachters
Nieuws

Tot acht maanden jeugddetentie voor verkrachters

  • Redactie
  • 20-05-2017
  • Nieuws
Tot acht maanden jeugddetentie voor verkrachters
SCHIEDAM - De drie jongens die verdacht worden van verkrachting van een 35-jarige Schiedamse, moeten zes of acht maanden jeugddetentie krijgen. Dat stelt het Openbaar Ministerie.

De tweeling van vijftien en een zestienjarige vriend uit Oud-Mathenesse hebben volgens justitie op 23 november (toen de twee vijftien werden) de vrouw in haar auto verkracht. Ze hadden haar gevolgd uit station Schiedam-Centrum, naar haar auto aan de Bokelweg in de Spaanse Polder.

Tegen een van de tweeling is zes maanden jeugddetentie geëist, tegen de ander acht maanden. Ook tegen de zestienjarige is de eis acht maanden detentie. Voorwaardelijk komt daar jeugd-tbs bij.

Niet alleen de verkrachting in november wordt de tweeling aangerekend. Ze worden ook verdacht van twee mishandelingen van jonge meisjes, in januari en oktober vorig jaar. En de aanranding van een vrouw die zij van hun fiets trokken. Deze zaken moeten nog voor de rechter komen. Na hun arrestatie toentertijd, liet de rechter-commissaris de jongens onder voorwaarden vrij. Ze moesten zich houden aan een avondklok en zich laten begeleiden door de reclassering. Het is niet duidelijk of deze voorwaarden nog golden in november.

De drie verdachten werden gearresteerd nadat beelden van een beveiligingscamera waren vertoond in het tv-programma Opsporing Verzocht. De zaak is de achter gesloten deuren behandeld omdat de verdachten nog minderjarig zijn.

De uitspraak van de rechter wordt op 1 juni verwacht.