Categorie├źn

Service

Treinenloop gestremd door werk aan spoor en station

Treinenloop gestremd door werk aan spoor en station
Nieuws

Treinenloop gestremd door werk aan spoor en station

  • Redactie
  • 04-05-2023
  • Nieuws
Treinenloop gestremd door werk aan spoor en station

Foto: archief


SCHIEDAM - Aannemer Strukton werkt komend weekend in opdracht van Pro Rail aan het spoor in Schiedam. De dienstregeling tussen Den Haag HS en Rotterdam wordt aangepast, zo meldt Pro Rail.
 
Het werk is onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam. Tijdens het werk wordt de fundering gelegd voor een nieuwe wissel. Op station Schiedam Centrum wordt het perron van spoor 1 verlengd. Ook worden 82 funderingen voor nieuwe bovenleidingsmasten aangelegd.

"Om overlast voor reizigers zoveel mogelijk te beperken, werken we ook aan andere projecten langs het tracé", zo stelt Pro Rail. "We werken op acht verschillende locaties. Zo conserveren we net ten zuiden van Schiedam (?! - red.) de brug over de Poldervaart. De brug is toe aan onderhoud. Dat is niet alleen om het er netjes uit te laten zien, maar is ook belangrijk voor de veiligheid. Ten noorden van Schiedam, tot aan Delft Campus, vernieuwen we dit weekend hangdraden van de bovenleiding."

Door de werkzaamheden is de dienstregeling tussen Den Haag HS en Rotterdam aangepast van zaterdagochtend vroeg (een uur) tot maandagochtend vijf uur. Reizigers wordt geadviseerd zich voor hun reis te oriënteren in de actuele situatie. Wie dat nu doet ziet dat op zaterdag en zondag wordt aanbevolen de metro of de bus te nemen vanaf het station, ook naar Den Haag en Rotterdam.