Categorie├źn

Service

Twee extra intercity's naar Schiphol

Twee extra intercity's naar Schiphol
Nieuws

Twee extra intercity's naar Schiphol

  • Redactie
  • 11-01-2023
  • Nieuws
Twee extra intercity's naar Schiphol

SCHIEDAM - Toch weer eens goed nieuws van de NS, dat de afgelopen tijd de dienstregeling flink heeft moeten afbouwen omdat mensen en materieel ontbraken. Nu meldt de spoorvoerder extra spitstreinen te laten rijden op Schiphol.

In de avondspits gaat het om twee extra intercity's, die even na vieren en even na half vijf in Schiedam stoppen om naar Schiphol te gaan en vervolgens door te rijden naar Utrecht en Arnhem. De extra treinen zijn er alleen op dinsdag en donderdag, volgens de NS 'de populairste kantoorwerkdagen'.

In de ochtendspits worden de extra treinen ingelegd vanaf Arnhem naar Rotterdam. Vanaf vijf over half negen en vijf over negen vertrekken ze vanaf Schiphol naar onder meer Schiedam.

De eerste extra treinen reden gisteren al; vanaf volgende week wordt de wijziging volledig doorgevoerd. De NS biedt dan zowel in de ochtend- als de avondspits extra Intercity’s naar Schiphol aan, maar alleen op dinsdagen en donderdagen, want dat zijn de populairste kantoorwerkdagen.

Door de toevoeging van deze treinen biedt de NS op dinsdag en donderdag in de hyperspits weer elke tien minuten een trein aan op dit traject, net als voor de afschalingen het geval was, zo meldt de website Luchtvaartnieuws. "Toen reed de tienminutentrein ook buiten de (hyper)spits, maar daarvoor is er nu nog niet genoeg personeel", aldus de vaksite.