Categorie├źn

Service

Vaccinatieplek in Vlaardingen ook open voor Schiedammers

Vaccinatieplek in Vlaardingen ook open voor Schiedammers
Gezond

Vaccinatieplek in Vlaardingen ook open voor Schiedammers

  • Redactie/Vlaardingen24
  • 20-05-2021
  • Gezond
Vaccinatieplek in Vlaardingen ook open voor Schiedammers

VLAARDINGEN - Het heeft nog langer geduurd dan in Schiedam, maar met ingang van volgende week donderdag heeft Vlaardingen zijn eigen priklocatie. In District U, het voormalig Unileverterrein aan de Olivier van Noortlaan. gaat de GGD vaccineren..

Dat gebeurt in eerste instantie voor Inwoners van Vlaardingen, maar ook Schiedammers kunnen er terecht als zij om wat voor reden ook daar hun prik willen halen. Uiteraad dient dat bij het maken van de afspraak vastgelegd te worden.

Burgemeester Bas Eenhoorn van Vlaardingen stelt blij te zijn met de aankondiging. "Ik wil inwoners die een uitnodiging krijgen van het RIVM oproepen om zo snel mogelijk een afspraak te plannen. Hoe meer mensen immers gevaccineerd zijn, hoe sneller de regels verder versoepeld kunnen worden. Zodat we elkaar weer veilig kunnen ontmoeten, weer kunnen genieten van dingen die we voor de crisis heel vanzelfsprekend vonden en ondernemers weer kunnen bouwen aan hun toekomst.''

Het vaccineren kan na een uitnodiging per post van het RIVM. Er wordt zeven dagen per week gevaccineerd. Een afspraak maken kan via het telefoonnummer uit de brief of online via I: www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Alleen mensen die een afspraak hebben voor hun inenting, worden toegelaten.

De vaccinatielocatie is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Er zijn drie parkeerterreinen, voldoende fietsparkeerplekken en vanaf metrostation Vlaardingen Centrum is het een wandeling van vijf à tien minuten naar de priklocatie. Vanaf het metrostation en vanaf het Liesveldviaduct rijdt op werkdagen een Stop-en-go bus (557) van de RET naar de tijdelijke halte voor de ingang van de vaccinatielocatie.

Het gebouw van Unilever is bekend in de regio. Het ademt geschiedenis en mensen die zich er laten vaccineren lopen door het oudste gedeelte van het gebouw. Het prikken zelf vindt plaats in het voormalige bedrijfsrestaurant. Het terrein van de vaccinatielocatie verandert de komende jaren in een nieuwe stadswijk, District U, met woningen, een school, theaterzaal en horeca.

"Perfect voor ons om deze locatie tijdelijk te gebruiken als vaccinatielocatie'', aldus burgemeester Eenhoorn. ,,Zo houden we ook de sporthallen vrij die sinds kort gelukkig weer gebruikt mogen worden.''

Gastheren en –vrouwen en andere ondersteunende medewerkers en vrijwilligers ontvangen bezoekers in kleding met daarop de naam VL21. Een speelse knipoog. Het is namelijk de naam van een historische Vlaardingse vissersboot en natuurlijk ook de afkorting van vaccinatielocatie ‘21.