Categorieën

Service

Van Nelle-priklocatie dicht; zorgmedewerkers afgebeld

Van Nelle-priklocatie dicht; zorgmedewerkers afgebeld
Gezond

Van Nelle-priklocatie dicht; zorgmedewerkers afgebeld

  • Redactie
  • 15-03-2021
  • Gezond
Van Nelle-priklocatie dicht; zorgmedewerkers afgebeld

Foto: Wikimedia


ROTTERDAM - Afgelopen donderdag ging de 'priklocatie' Van Nellefabriek in Rotterdam open, vandaag is hij al weer dicht. De zorgmedewerkers die vandaag en morgen op de rol stonden voor een inenting zijn afgebeld.

Dat is een gevolg van het besluit, gisteravond laat bekendgemaakt, dat in Nederland wordt gestopt met het inenten van mensen met het vaccin van Astra Zenica. Over dit vaccin zijn vragen gerezen, met name in het buitenland, omdat mensen hebben gemeld medische klachten te hebben gekregen na een prik met het vaccin.

De vaccinatiestraat in de Van Nelle-fabriek zou vandaag prikken met het bewuste vaccin en blijft daarom nu dicht. Ook morgen zal dat het geval zijn, zo meldt Rtv Rijnmond. De overheid besloot in ieder geval in de komende twee weken niet met het vaccin van het Brits-Zweedse medisch concern te prikken.

De Van Nellefabriek gaat woensdag weer open, zo is de bedoeling. Dan wordt er gevaccineerd met de entstof van Pfizer en Biontech. Vandaag en morgen worden gebruikt voor het in huis krijgen van dit vaccin. Ook de organisatie moet worden aangepast, omdat andere mensen het vaccin waarmee vanaf woensdag wordt geprikt ontvangen. De entstof van Astra Zenica was bedoeld voor mensen onder de 65; het Amerikaans-Duitse vaccin gaat vooralsnog met name naar ouderen. Momenteel zijn met name 75 tot 79-jarigen aan de beurt.

Wanneer de mensen die voor vandaag en morgen verwacht werden en zijn afgebeld aan de beurt komen, is nog ongewis.

De redactie van Schiedam24 is benieuwd of er ook Schiedammers vandaag of morgen bij de Van Nellefabriek verwacht werden voor een prik, of wellicht op een van de andere vaccinatielocaties van de GGD. Reageer aub op facebook of met een mailtje naar [email protected]. We zijn benieuwd of u bericht hebt ontvangen en vooral of u al een andere afspraak heeft kunnen maken.