Categorieën

Service

Vlaardingse 'Boei' stap dichterbij

Vlaardingse 'Boei' stap dichterbij
Nieuws

Vlaardingse 'Boei' stap dichterbij

  • Redactie
  • 28-12-2016
  • Nieuws
Vlaardingse 'Boei' stap dichterbij
VLAARDINGEN - Ruim zestienduizend euro is het bedrag dat 'Vlaardingen Geeft' over kan maken voor de realisatie van een Vlaardings inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten. Het is het resultaat van 'Het Feest van het Jaar', op 5 november gehouden in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen.

Daarmee is de opening van het inloophuis dichterbij gekomen. Op de Dam in Schiedam is al een dergelijke plek waar kankerpatiënten en lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten: De Boei. Er zijn in huiselijke sfeer activiteiten, zoals yoga, mediteren, knutselen en zingen. En er wordt gepraat. In Vlaardingen wil men een vergelijkbaar centrum van de grond te tillen.

De zestienduizend euro is de som van de opbrengst van de kaartverkoop (à 25 euro per stuk), sponsoring van verschillende onderdelen van het feest, donaties en de verkoop van drankjes op de feestavond. Het Feest van het Jaar werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. “Het is geweldig, de opbrengst van de avond is boven verwachting”, zegt Ilco van de Bie, voorzitter van de stichting. Het feest was volledig uitverkocht en een naar verluidt een razend succes. “Alle reacties die we hebben gehad van bezoekers en artiesten zowel op de avond zelf als achteraf waren onverdeeld enthousiast.”

De datum van het Feest van het Jaar voor komend jaar is alweer vastgelegd: op zaterdagavond 11 november.

'Vlaardingen Geeft', een gezamenlijk initiatief van de groepen Gedreven4suc6 en de Sjaak Foundation, wil zich hard maken om geld in te zamelen voor bijzondere projecten.