Categorieën

Service

Voortaan geen vergunning voor kinderfeest als zondag

Voortaan geen vergunning voor kinderfeest als zondag
Uit

Voortaan geen vergunning voor kinderfeest als zondag

  • Redactie
  • 22-07-2022
  • Uit
Voortaan geen vergunning voor kinderfeest als zondag

SCHIEDAM - De vergunning voor het verjaardagsfeest dat afgelopen zondag op de Maasboulevard is gevierd, had niet verleend mogen worden. Dat stelt burgemeester Cor Lamers in een reactie op vragen en bezwaren die zijn ingebracht door omwonenden en vanuit de gemeenteraad.

De afdeling die over de vergunningen gaat zal '(nog) scherper' toekomstige aanvragen beoordelen, zo kondigt de burgemeester aan. 

"Bij het behandelen van de vergunningaanvraag heeft men zich helaas niet gerealiseerd dat door college en burgemeester in het verleden toezeggingen zijn gedaan aan de bewoners van de Havendijk en de Maasboulevard", zo schrijft Lamers. "Toegezegd is dat in principe geen nieuwe evenementen worden toegestaan naast bekende evenementen die al op de evenementenkalender voorkomen. Er blijft overigens wel ruimte voor nieuwe kleinschalige initiatieven zoals markten, als die niet of nauwelijks hinder voor omwonenden opleveren."

Afgelopen zondag werd de verjaardag van een kind gevierd. "Normaal gesproken is dit geen reden voor het aanvragen van een vergunning en volstaat het doen van een melding voor een kleinschalige activiteit", zo legt Lamers uit. "Omdat de aanvrager vervolgens bleek onder andere een springkussen, een tent en een barbecue te willen plaatsen, is met het oog op het effect op de openbare ruimte toch verzocht een vergunning aan te vragen. Of een activiteit openbaar of besloten is speelt daarbij geen rol."

Overigens week het feest op verschillende punten af van hetgeen was aangevraagd, aldus de burgemeester. "Er bleken meer activiteiten dan aangekondigd en vergund, waaronder een dj, die op een zeer hoog volume muziek draaide. We hebben de aanvrager hierop aangesproken. Juist de luide ("oorverdovende") muziek was immers een belangrijke aanleiding van de klachten van omwonenden."

Het kinderfeest leidde tot vragen van Monique Rotteveel (LOS), Cock de Jong (AOV) en Maarten Reuderink (OPS), nadat bewoner Henk Slechte de bezwaren van de omwonenden naar voren had gebracht. Zie dit artikel.

Om misverstanden te voorkomen laat Lamers in zijn antwoord ook weten dat het een misverstand is als zouden de feestvierders een deel van de Maasboulevard hebben gehuurd. "Mogelijk heeft de aanvrager deze bewoordingen zondag gebruikt, maar van verhuur door de gemeente was geen sprake."