Categorieën

Service

Vriend stak scooter van ex in brand: zes weken cel

Vriend stak scooter van ex in brand: zes weken cel
Nieuws

Vriend stak scooter van ex in brand: zes weken cel

  • Cerberus/Niels Dekker
  • 26-10-2021
  • Nieuws
Vriend stak scooter van ex in brand: zes weken cel

SCHIEDAM/ROTTERDAM – De 44-jarige ex-vriend van een Schiedamse is gisteren veroordeeld tot zes weken celstraf, omdat hij begin dit jaar de scooter van zijn geliefde in brand heeft gestoken. Verder werd Robert G. schuldig bevonden aan fietsendiefstal. Van twee mishandelingen van de vrouw werd de Schiedammer vrijgesproken.

Ondanks de straf hoeft G. niet meer terug naar de cel. Na de aangiften van zijn ex zat de man al 101 dagen in voorarrest, waardoor hij nu zelfs langer achter de tralies heeft gezeten dan de straf waar hij gisteren door de rechtbank in Rotterdam toe werd veroordeeld.

"Gezien de ernst van de feiten kan niet anders worden gereageerd dan met het opleggen van een gevangenisstraf. Met de officier van justitie en de advocaat is de rechtbank van oordeel dat door verdachte al te lange tijd in voorarrest is doorgebracht", legden de rechters uit bij het uitspreken van het vonnis.

G. was door het Openbaar Ministerie (OM) voor de rechter gesleept, omdat hij er aanvankelijk van werd verdacht dat hij zijn toenmalige vriendin twee keer had mishandeld. Volgens de Schiedamse vrouw had ze op 5 februari twee vuistslagen in het gezicht gekregen. Een pakketbezorger was daarvan getuige geweest, maar zei dat de dader donker haar had. G. is en was hartstikke kaal en ontkende dat hij losse handjes had. "Ik sla geen vrouwen’’, zei hij.

De aanklager vroeg tijdens het proces twee weken geleden om vrijspraak voor deze mishandeling en achtte ook een vermeende tweede mishandeling niet bewezen. Wel eiste hij twee maanden en drie weken cel voor het in brand steken van de scooter, een fietsendiefstal en het weigeren van een bloedtest nadat agenten hem hadden aangehouden.

De rechters namen het verzoek tot vrijspraak van de mishandelingen over en vonden de overige misdrijven allemaal bewezen, ook al had G. de brandstichting en diefstal ontkend. De rechters vonden echter dat er genoeg bewijs was. Zo was de telefoon van G. tijdens de brand aangestraald in de buurt en hoorde een agent dat G. op de speaker tegen zijn ex zei ‘dat hij met zijn bezit mocht doen wat hij wilde’.

Bij de fietsendiefstal waren er beelden van een bewakingscamera van een kale man die duidelijk leek op G. Meerdere agenten hadden hem bovendien herkend; G. was een oude bekende van de politie.

Zie ook dit artikel.