Categorieën

Service

Walking Dinner: erg gezellig en lekker!

Walking Dinner: erg gezellig en lekker!
Wonen

Walking Dinner: erg gezellig en lekker!

  • ROMY'S RUMOER
  • 10-03-2017
  • Wonen
Walking Dinner: erg gezellig en lekker!
ROMY'S RUMOER – Op Internationale Vrouwendag, 8 maart, schoof Romy natuurlijk aan bij het Walking Dinner van het Schiedams Vrouwen Platform.

Aandacht vragen voor vrouwenthema's, dat is het idee van de vrouwendag. Voor de achtste keer organiseerde het Schiedams Vrouwen Platform het Walking Dinner. De opzet van dit evenement is gezellig samenzijn, met allemaal vrouwen. Het waren er maar liefst 180. Met drie vriendinnen at ik mee – en ik kwam natuurlijk veel bekende dames tegen: leuk!

De deelnemers hadden een keuze: de culinaire route door de stad lopen of fietsen en gezellig aanschuiven aan tafel, in groepjes van acht tot tien vrouwen. Of zelf koken voor andere vrouwen.

Verzamelen vanaf zes uur in het Stedelijk Museum. Leonie Hulshof verwelkomde ons. Zij organiseert dit samen met Astrid van Pelt, Jennifer Dekker, Rita van der Eijk, Sandra Winkels, Soesja Boode en Vera van der Vlerk.

Daarna kregen de groepjes hun route mee, met twee adressen. Wij werden op het eerste adres verwelkomd. Dat was op Dam 30, maar vijf minuutjes lopen, inloophuis De Boei, een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker en hun naasten. Die kunnen daar terecht voor koffie en een praatje, eten of activiteiten. Met twaalf dames kwamen we daar aan. We werden verwelkomd door twee dames, Patty Lievense en Jennifer Roos Decker.

We namen plaats aan een gezellig mooi gedekte tafel en de rode en witte wijn lachten ons toe en smaakten goed. We raakten aan de praat met onbekende, leuke vrouwen die elk hun eigen verhaal hadden. Vooral Schiedamsen uiteraard.

Wij hebben heerlijk gegeten, het was een Italiaans thema en er was kip-op-jagerswijze, met sla en aardappeltjes, een lekker glas wijn erbij en smullen maar! Patty vertelde dat ze zich had aangemeld als keukenhulp voor een van de kokende vrouwen. Dat deed ze voor het derde jaar, met groot plezier.

Bedankt dames, was erg gezellig en lekker! Want na een uur stonden er weer twaalf andere dames op de stoep. Wij gingen naar de tweede locatie; dat was bij Anuschka Coumou bij Ruimte in Beweging. We waren wat vroeg, maar werden toch al snel naar onze tafels gebracht, op het podium van het theater. Dat was heel feestelijk en leuk aangekleed!

Anuschka is een trouwe gebruiker van Ruimte in Beweging, op Boterstraat 81. “Ik huur daar een grote zaal met spiegel om te dansen. Voor vrouwen die niet naar een sportschool willen.” De groep groeit gestaa. Anuschka bedacht een combinatie waar verschillende stijlen in zowel dans als muziek voorkomen! Jazzdans, op jaren 70- en 80-muziek. Moderne dans op muziek van Cirque du soleil met krachtoefeningen voor buik en been. Met als stevige basis veel aandacht voor een goede houding. Gewoon doen, gaan en overgave zijn de sleutelwoorden. De groep is divers in leeftijd en achtergrond.

We hebben heerlijk gegeten: Griekse moussaka met boerensalade en tzatziki en stokbrood. Ook hier weer veel dank: wat was het gezellig en lekker! En wat een leuke kaartjes op tafel, met leuke vragen om elkaar wat beter te leren kennen. Anuschka werd bijgestaan door de dames Natalie Leeuwenstein en Inge Koppert.

Als afsluiting van de avond gingen we naar de Havenkerk. Daar was een dessertbuffet: heerlijke kleine nagerechtjes en een tafel vol met verschillende kaassoorten en een heerlijk kopje koffie. Leonie Hulshof sprak ons via de kansel toe en bedankte ons voor de geweldige avond; de kookteams werden onder luid applaus bedankt

Volgend jaar ben ik er zeker weer bij en mijn vriendinnen uit Berkel, Schiedam en Hillegersberg vast ook weer. Iedereen die zich heeft ingezet voor deze geweldige avond: hartelijk dank!