Categorieën

Service

We hebben andere problemen dan Geert

We hebben andere problemen dan Geert
Politiek

We hebben andere problemen dan Geert

  • Silvia Borsboom
  • 17-01-2024
  • Politiek
We hebben andere problemen dan Geert


COLUMN - Houston, we have a problem. Zo vatten de journalisten van de vaderlandse tv een dagje praten over een nieuw kabinet samen. Grote Geert zou een probleem hebben met de stemming over de spreidingswet in de Eerste Kamer. 

Wat een gezeik. Iets anders kan ik er niet van maken. Zo maak je iemand belangrijk en probeer je te verdoezelen dat je zelf niets te melden hebt. Natuurlijk is Geert tegen de komst van mensen van verder weg naar Nederland en op de een of andere manier heeft hij - en velen - het nou eens waarheid maken van dat verlangen gekoppeld aan de spreidingswet. Minder mensen naar Nederland en asielzoekers beter verdelen over het land om niet een paar Nederlandse dorpen te laten verzuipen in hun zorgen om de (opvang van de) asielzoekers, dat sluit elkaar in hun gedachtegang op de een of andere manier uit.

Ik snap het echt niet, want solidair zijn in Nederland, dat toont toch juist waar een klein lang groot in kan zijn?!

Maar dat je dan als journalisten, na een dag lang rondhangen rond het Binnenhof en niks te horen krijgen, niet verder komt dan ‘Geert heeft een probleem’… amateuristisch en fantasieloos. Dat vind ik er van.

Terwijl de verhalen van echte problemen voor het oprapen liggen: 61 verkeersdoden in 2022, terwijl dat er in 2016 nog dertien waren, ook net genoemd op tv. Dat is een probleem. Jongeren die hun leven vergooien door voor groot geld (of nou ja, klein als je de consequenties op je in laat werken natuurlijk) drugs uit containers halen. Een Nationaal Preventieakkoord dat niet veel uithaalt (want in plaats van minder mensen met overgewicht gaan we naar meer mensen met overgewicht), het werd net allemaal op tv even aangeroerd. Vandaag op Schiedam24: huren die bijna negen procent in een jaar stijgen. Dat zijn pas problemen waar we wakker van moeten liggen. En vooral: waar we iets aan moeten gaan doen!