Categorieën

Service

Wees coulant aub, ook nieuws brengen gaat niet vanzelf

Wees coulant aub, ook nieuws brengen gaat niet vanzelf
Nieuws

Wees coulant aub, ook nieuws brengen gaat niet vanzelf

  • Redactioneel
  • 16-08-2023
  • Nieuws
Wees coulant aub, ook nieuws brengen gaat niet vanzelf

REDACTIONEEL - Zo, dat waren me wel een paar dagen van hard werken en onzekerheid. Wat ergernis en boosheid soms ook. Schiedam24 was, samen met de zustersites in Maassluis en Vlaardingen, en nog veel meer organisaties in de regio en verder, ten prooi gevallen aan pogingen van wat we hackers noemen, om het internetverkeer van en naar de sites en de systemen die erachter liggen, te dwarsbomen.

Naar het waarom is het gissen. Kenners stellen dat de vele berichten die de site platlegden, een zogenaamd DDos-bombardement, ook echt met oorlog te maken hebben. Ze zijn terug te herleiden naar Rusland, en blijkbaar is dat land er alles aan gelegen waar het kan de boel in onze contreien in het honderd te schoppen. Zelfs waar het een bescheiden initiatief met lokaal nieuws aan de boorden van de Nieuwe Maas is.

Met dank aan de mensen van The Mind Office, die onze it-infrastructuur verzorgen en bijhouden en waar nodig dus beschermen en omleiden en wat voor trucs ze ook van stal gehaald hebben om Schiedam24 'in de lucht' te houden, is het dus gelukt. Op de zaterdag na hebben we onze lezers van nieuws kunnen voorzien. Top gedaan mannen en vrouwen!

Er is nog wel wat werk aan de winkel, veel is met tijdelijke middelen en omwegen zoals gezegd in stand gehouden. De lezer merkt daar hier en daar nog wel wat van, zoals het niet direct in beeld krijgen van een artikel bij het doorklikken. Wijzelf zien dat het opladen van grote foto's of meerdere foto's nog moeilijk is. We hadden bijvoorbeeld een paar mooie foto's van Maas Heilbron in actie met glas in de werkplaats van H.N. Rose Barometers, maar u houdt ze van ons tegoed, want plaatsen ervan bij het artikel van gisteren maakt dat dit stuk eigenlijk niet meer geopend kan worden. En zo zijn er nog wat onhandigheden die optimaal functioneren in de weg zitten.

We vragen daarvoor hier uw begrip. Ook dus voor het wachten dat u waarschijnlijk ten deel valt als u onze stukken wilt lezen. Hou vol, probeer het nog eens als het niet direct lukt, wij zijn u dankbaar als we ons schrijfwerk niet voor niets doen.

En er zit leuk nieuws in de pen: over onszelf. Een nieuwe site is in de maak, het kan nog even duren, maar u kunt binnenkort uw Schiedamse nieuws tot u nemen in een nieuwe vorm. We praten u daarover nog bij als het zo ver is.

Ondertussen wenst de redactie u veel leesplezier, in de zon, op balkon, op het perron of het gazon. Met de vakantie achter de rug of nog tegoed. Stuur ook eens een artikel dat u meer dan gewoon boeit op naar een bekende, of gebruik de 'duim omhoog'-knop op onze sociale media. Zo zien nog meer mensen wat er in Schiedam te doen is, en dat is altijd goed, toch? Om als Schiedammers weer lekker aan de slag te gaan, op school, op kantoor of in de loods, is het goed dat we van elkaar weten wat we doen. Meld ons daarom uw bijzondere initiatieven ([email protected]). Zo dragen we ons bescheiden steentje bij aan een levendige stad, waar nog genoeg te mopperen is, maar het eindelijk toch ook wel weer goed toeven is.