Categorieën

Service

Welke drankjes zijn in 2022 erg populair?

Welke drankjes zijn in 2022 erg populair?
Winkelen

Welke drankjes zijn in 2022 erg populair?

  • Advertorial
  • 01-06-2022
  • Winkelen
Welke drankjes zijn in 2022 erg populair?

Foto: Alexandra Golovac


SCHIEDAM - In 2022 was het dan eindelijk zover. Alle horeca mocht weer open en we gingen weer naar normaal. In de lockdown zijn verschillende trends ontstaan, waarbij er toch een aantal zijn blijven hangen. Alcohol kopen was in de lockdown meer populair geworden. Doordat de horeca gesloten was, gingen we als vervanging thuis met vrienden en familie gezellig een drankje doen. Hierdoor zijn er vele leuke nieuwe drank trends ontstaan. 

DIY Cocktails

Een pilsje of een witte of rode wijn zijn altijd een groot succes tijdens feesten en evenementen. In een periode waar we echter al niet veel konden, waren we ook wel eens toe aan afwisseling. Cocktails waren hiervoor de perfecte uitkomst. Er is veel variatie, waardoor er voor iedereen wel iets lekkers tussen zit. De laatste jaren is thuis cocktails drinken enorm populair geworden. Iedereen kan thuis een cocktail maken, hiervoor heb je geen cursus nodig. Kies jouw favoriete drank uit, bijvoorbeeld Tennesse Whiskey, zoek naar een recept op het internet, haal alle ingrediënten in huis en je kunt beginnen. 

Populaire drankjes

Als tweede heb je de ready to drink cocktails. Deze zijn erg handig in gebruik en kosten weinig moeite en tijd. Het is een mixdrankje dat verpakt zit in een blikje. Deze drankjes bestaan al erg lang en waren vooral heel populair onder jongeren. Toch is het drankje ook erg populair geworden voor oudere doelgroepen en is het echt een dagelijks gebruikt product geworden. Ze zijn onder de oudere doelgroepen populairder geworden doordat de smaak en het aanbod verbeterd is. Door de stijging in populariteit is ook de waarde van de drankjes gestegen. 

Waardoor zijn de drankjes zo populair?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn de drankjes erg populair geworden doordat de smaak en het aanbod verbeterd zijn. Daarnaast zijn er nog andere redenen. Zo is het drankje erg makkelijk in gebruik. Je ben geen tijd en moeite meer kwijt in het maken van een cocktail en hoeft alleen maar een blikje open te maken. Ook zijn de drankjes beter voor de gezondheid. Tijdens de coronatijd zijn veel mensen bezig geweest met de gezondheid. Het nuttigen van alcohol helpt niet erg goed mee aan de gezondheid. Door het gebruik van ready to drink cocktails, zorg je voor een lager percentage aan alcohol dan bijvoorbeeld een whiskyfles.

Wat is nog meer een toegankelijk drankje?

Naast de ready to drink cocktails heb je ook een ander populair drankje. Dit drankje is de Hard Seltzer. In Nederland is dit drankje te herkennen van de producten Stëlz.  Net als met de ready to drink cocktails zijn deze drankjes ook een bewustere keuze. Ze worden op een andere manier gemaakt. Doordat ze anders gemaakt worden, bevatten de drankjes bijvoorbeeld minder alcohol en calorieën. De kleur van deze drankjes is doorzichtig. Het drankje bestaat uit natuurlijk smaakstoffen, koolzuurhoudend water en alcohol. De drankjes zijn er in veel verschillende smaken te verkrijgen en zijn daarnaast ook nog eens op veel verschillende momenten te nuttigen. De verschillende factoren maken het dus erg populair onder de verschillende doelgroepen. 

Horeca trekt gasten door een andere belevingswijze aan

Doordat veel mensen tegenwoordig gebruik maken van de ready to drink cocktail, zorgt het er ook voor dat minder mensen nog een cocktail bij de horeca gaan drinken. Het is namelijk erg makkelijk dit gewoon lekker thuis te doen. De horeca heeft daar een erg handig middel voor. Om de beleving van het drinken van de cocktail in de horeca aan te passen, zullen mensen hier toch naartoe moeten gaan om dit te kunnen beleven. Hoe passen ze die beleving dan precies aan? Door stoom, rook of andere vloeistoffen toe te passen aan het drankje, zorgen ze voor een andere beleving. Hierdoor prikkelt het je zintuigen. Naast de prikkeling van de zintuigen kan het ook nog eens helpen voor een andere textuur of temperatuur aan het drankje. Meerdere redenen om het drinken van een cocktail naar een hoger niveau te tillen.