Categorieën

Service

Wijbenga geïnstalleerd als burgemeester van Vlaardingen

Wijbenga geïnstalleerd als burgemeester van Vlaardingen
Nieuws

Wijbenga geïnstalleerd als burgemeester van Vlaardingen

  • Redactie/Vlaardingen24
  • 10-09-2021
  • Nieuws
Wijbenga geïnstalleerd als burgemeester van Vlaardingen

VLAARDINGEN - Bert Wijbenga (57) is gisteravond in de Grote Kerk op de Markt in Vlaardingen geïnstalleerd als burgemeester van de buurstad.

Wijbenga (VVD) komt over vanuit Rotterdam, waar hij wethouder en locoburgemeester was. Voor zijn wethouderschap was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van woningcorporatie Woonbron en bekleedde hij diverse functies bij de politie. Hij is getrouwd met Cora van Nieuwenhuizen, tot voor kort minister van Infrastructuur en Waterstaat. Wijbenga wordt de opvolger van interim-burgemeester Bas Eenhoorn die met een luid applaus werd bedankt voor zijn tijd als burgemeester van Vlaardingen. De partijgenoot van Wijbenga wordt alom gewaardeerd in de stad.

Zo'n honderdveertig mensen waren in de kerk getuige van het moment waarop Bert Wijbenga de ambtsketen kreeg omgehangen. Zij hoorden waarnemend voorzitter van de benoemingscommissie van de gemeenteraad Marcel Kerkhof spreken over Wijbenga als 'een authentieke persoonlijkheid met veel gezag'.

Namens het college voerde Bart Bikkers (VVD) het woord. Hij richtte zich tot Van Nieuwenhuizen: "Bert zei: 'dit avontuur ga ik samen met Cora aan'.'' Na Bikkers voerde Ahmed Aboutaleb het woord. "Ik wist dat Bert gesolliciteerd had. De commissaris van de Koning vroeg mij informatie, dus Bert kon het niet geheim houden. "Bert, Vlaardingen heeft je nodig. De stad heeft veel meegemaakt en kan je goed gebruiken'', aldus Aboutaleb.

De eer om de ambtsketen bij de nieuwe Vlaardingse burgemeester om te hangen was uiteindelijk voor zijn vrouw Cora. Daarna speechte Bert Wijbenga officieel voor het eerst als burgemeester van Vlaardingen, waarna vice-voorzitter van de raad Lianne van Kalken de vergadering sloot.