Categorieën

Service

Winkelcentrum Liesveld verkocht

Winkelcentrum Liesveld verkocht
Winkelen

Winkelcentrum Liesveld verkocht

  • Redactie/Vlaardingen24
  • 28-04-2023
  • Winkelen
Winkelcentrum Liesveld verkocht

VLAARDINGEN - Winkelcentrum Liesveld in Vlaardingen is voor bijna twintig miljoen euro verkocht aan investeringsmaatschappij Meerdervoort uit Zwijndrecht. Voor de goede orde: het gaat om het ‘middengedeelte’ onder het Liesveldviaduct. Dat strekt zich uit van Albert Heijn tot en met de tabakszaak Tabac & Gifts op de ‘kop’ tegenover H&M. Meerdervoort wil er een gevarieerde mix van retailers aantrekken.

Vastgoedmedia melden dat een week geleden, op woensdag 19 april, de ondernemers getrakteerd zijn op gebak om de samenwerking met Meerdervoort en haar vastgoedbeheerder CRMD te vieren. Die vastgoedbeheerder zit overigens op hetzelfde adres in Zwijndrecht. De beheerder geeft aan goed zichtbaar te willen zijn op locatie en samen met alle ondernemers de naamsbekendheid te vergroten en het Liesveld op de regionale kaart te zetten.

Eerder heeft investeringsmaatschappij Meerdervoort via krantenadvertenties (NRC) en haar eigen website het Liesveld aangeboden aan particuliere investeerders waarbij een rendement werd voorgespiegeld van 5,75 tot 7.25 procent rente op jaarbasis. Dan moest je wel tenminste 100.000 – 200.000 euro kunnen uitlenen, en ook risico’s willen lopen; die zijn er volgens de eigen brochures namelijk wel, met name door leegstand en waardedaling. "Het leegstandsrisico is deels ingecalculeerd, maar als de leegstand (onverwachts) hoog is, kan dat ertoe leiden dat Meerdervoort Prime IV niet kan voldoen aan de renteverplichtingen. Bij een grote waardedaling kan een (gedwongen) verkoop van het vastgoed mogelijk te weinig opleveren om uw lening (volledig) terug te betalen." Aldus de investeringsmaatschappij in haar brochures over enkele risico's van investeren in het Liesveld. Het lijkt er op dat ze ergens in ieder geval die twintig miljoen ‘vandaan hebben gehaald’, gezien de overname van voormalig eigenaar Multi. Opmerkelijk is wel dat Meerdervoort een taxatiewaarde meldde van ruim € 29 miljoen tegenover een actueel aankoopbedrag van € 20 miljoen.

Ondanks de mogelijke risico’s heeft Meerdervoort er zelf wel vertrouwen in: "Het winkelcentrum moet de trots van iedere inwoner van Vlaardingen zijn en mensen van ver buiten de stad enthousiasmeren om langs te komen’’, aldus Meerdervoort. Voor de nieuwe eigenaren is het aan te raden dan zelf ook maar wat vaker langs te komen. Er worden in een opsomming op de website namelijk winkels genoemd die al langer ter ziele zijn gegaan of uit Vlaardingen vertrokken, waaronder D-Reizen, Miss Etam, ANWB en Van Haren.