Categorie├źn

Service

Zeewaar gaat over naar Schiedams The Seaweed Company

Zeewaar gaat over naar Schiedams The Seaweed Company
Nieuws

Zeewaar gaat over naar Schiedams The Seaweed Company

  • Redactie
  • 28-04-2022
  • Nieuws
Zeewaar gaat over naar Schiedams The Seaweed Company

SCHIEDAM - The Seaweed Company heeft het bedrijf Zeewaar in Kamperland overgenomen.

Samen met het Schiedamse bedrijf kan de Zeeuwe pionier in de zeewierteelt sneller en internationaler groeien, zo geven de beide partijen als belangrijkste reden voor de koop.

Zeewaar begon in 2013 met het kweken van zeewier in de Jacobahaven in Kamperland, onderdeel van het nationaal park de Oosterschelde. "Het was fantastisch en behoorlijk zwaar, het is als een estafette die je sprintend aflegt", zegt Rebecca Wiering. Zij begon samen met Jennifer Breaton het avontuur om duurzame zeewierteelt naar Nederland te krijgen. Met participaties van Doen en Goeie Grutten Impact Fonds lukte het om de eerste zeewierkwekerij in Nederland draaiend te krijgen. Dat ging niet zonder weerstand en ook tegenwerking, maar na een kleine tien jaar is het bedrijf zo gegroeid, dat een verkoop opportuun wordt geacht. 

The Seaweed Company verwacht door de overname van de Zeeuwse zeewierkwekerij een sterkere positie te krijgen op de markt van eetbaar zeewier.
Volgens Joost Wouters van het Schiedamse bedrijf hebben de twee grondlegsters van Zeewaar 'een uniek bedrijf op een geweldig mooie locatie' opgebouwd'. Breaton stelt te verwachten dat beide bedrijven goed samengaan. Zij werken al lange tijd samen en de verkopende partij onderschrijft volledig het doel van The Seaweed Company om op een duurzamen manier zeewier ingang te doen vinden in de samenleving, zowel als bron van voedsel als voor ander gebruik.