Grote brand bij Exxonmobil

21-08-2017 112 Redactie

Foto's: FlashphotoNL

23.54 uur: even voor twaalven geeft de brandweer het sein 'brand meester'

23.37 uur: verschillende betrokkenen melden dat de situatie onder controle is

23.35 uur: het advies om ramen en deuren gesloten te houden gold de inwoners van Nissewaard (Spijkenisse en dorpen als Geervliet en Heenvliet); het NL-Alert was niet erg duidelijk - zie foto; bij de waarschuwing werd geen plaats van handeling genoemd

23.32 uur: de fractie van ONS.Vlaardingen heeft al vragen ingediend bij het college over de brand onder het motto: 'Het moet nou toch eens een keer afgelopen zijn met die brandende en lekkende overkant."

23.23 uur: de website van Rijnmond Veilig blijft moeilijk tot niet bereikbaar

23.21 uur: de brand is onder controle, meldt Esso

23.19 uur:  de sirenes die eerder vanavond afgingen, zijn het ontruimingsalarm van Esso, zo meldt Rijnmond Veilig

23.16 uur: netbeheerder Stedin meldt dat een stroomstoring bij 75 huishoudens in het Sterrenkwartier in Spijkenisse geen verband heeft met de brand bij Esso

23.12 uur: brandweer druk bezig met blussen laatste kleine brandhaarden

23.11 uur: brandweer schaalt af, eerste blusvoertuig gaat retour; het affakkelen neemt inmiddels ook af

23.08 uur: de brand in de schoorsteen zou zijn gedoofd - op de grond woedt de brand nog wel

23.01 uur: Esso meldt dat de brand bijna uit is; de nog zichtbare vlammen zijn van het affakkelen

22.59 uur: www.rijnmondveilig.nl meldt dat er wordt gewerkt aan de bereikbaarheid van de site - die enige tijd 'uit de lucht was'

22.49 uur: meldingen tot in de Hoekse Waard van rook

ROTTERDAM - Er woedt een grote brand in een van de fabrieken van Exxonmobil in de Botlek. Door middel van een NL-Alert wordt mensen geadviseerd ramen en deuren te sluiten.

Een woordvoerder van het concern bevestigt de problemen. Er zouden geen gewonden of vermisten zijn, zo stelt de woordvoerder. De brand begon in een 'fornuis'. Daarna breidde de brand zich uit. Inmiddels hangt er een dikke zwarte rookpluim boven de stad; die waait vooral naar het zuidwesten. Ook in Vlaardingen ontvingen inwoners een NL-Alert.

De rook is ook in Schiedam te zien. Er zijn veel blusvoertuigen en hoogwerkers ingezet om de brand te bestrijden. De brandweer heeft opgeschaald naar Grip 2.

De 450.000 mensen die in de directe omgeving van de Botlek wonen, schrokken enkele weken geleden ook al van een brand bij Shell.

Bekijk de foto's
Gerelateerd
Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date