DHG wil met weg Zevenmanshaven 'verkopen'

28-08-2017 Nieuws Redactie

De Zevenmanshaven, met helemaal links de Trawlerweg (evenwijdig aan de dijk)

VLAARDINGEN - David Hart Group (DHG) werkt aan de aanleg van een verbindingsweg in het Vlaardingse havengebied. De Schiedamse ontwikkelaar van bedrijfsgebouwen en bedrijventerreinen investeert in een ontsluitingsweg die in Vlaardingen de nodige vragen oproept.

De fractie van Groen Links in de raad verwoordde die nieuwsgierigheid en twijfel in vragen aan het college. Het maakt zich zorgen over extra vrachtverkeer dat de activiteiten op het havengebied aan zal trekken. Veel verkeer zal naar verwachting over de Marathonweg zijn weg naar de snelweg en het achterland kiezen.

B&W van Vlaardingen hebben de vragen nu beantwoord. "Het besluit om de weg aan te leggen werd al in 2015 genomen, de markt voor watergebonden locaties trekt aan en nee, er heeft zich nog geen bedrijf gemeld.'' Dat is in het kort de samenvatting van de antwoorden. Het bedrijf of de bedrijven die zich kunnen melden betreft gegadigden in vestiging op gronden die zijn vrijgevallen na ontmantelen van de oude Windmill (later Hydro-Agri).

DHG investeert in een verbindingsweg tussen de Trawlerweg en de Zevenmanshaven, om deze haven te ontsluiten van bedrijvigheid. Die probeert DHG samen met andere partijen in Vlaardingen aan te trekken naar het 'natte' industrieterrein. Concreet is er meer dan dertigduizend vierkante meter grond beschikbaar - tegen een huur van zo'n € 750.000,- per jaar. Er was sprake van interesse door een consortium van ondernemers in het Westland dat aan de Zevenmanshaven een Coolport wil vestigen, een overslaghaven voor hun producten.