Categorieën

Service

Mammoet Salvage verkocht aan Koole

Mammoet Salvage verkocht aan Koole
Nieuws

Mammoet Salvage verkocht aan Koole

  • Ted Konings
  • 04-02-2016
  • Nieuws
Mammoet Salvage verkocht aan Koole

De Kursk; Mammoet maakte naam met de berging van deze onderzeeër

SCHIEDAM - Mammoet Salvage is verkocht. Koole Contractors in Vijfhuizen is per 1 februari de nieuwe eigenaar van het bergingsbedrijf.

Koole heeft in dochter Maritime een bedrijf dat zich sinds een jaar of zeven bezighoudt met verwijdering van wrakken en lading. Koole werd groot in asbestsanering en de afhandeling van calamiteiten. Die activiteiten werden uitgebouwd door asbestverwijdering en sloop uit en van schepen. Wat op zijn beurt natuurlijk uitgroeide tot bergingswerk.

Geografisch heeft Koole de laatste jaren de focus gelegd op West-Afrika. In Lagos beschikt het over een eigen vestiging; in Nigeria is een groot materieelpark beschikbaar. Recent werden in Angola grote klussen verricht. Volgens financieel directeur Jurgen Treffers gebeurt dat voor bedrijven als Heerema, Keppel en Damen. In West-Afrika is het bedrijf ook actief in kadebouw, tankerparken en andere maritieme constructies.

Het bedrijf zoekt zelden de publiciteit. “We werken graag een beetje in de luwte”, aldus Treffers. “Conform ons motto: consider it done!” Volgens zijn algemeen-directeur Paul Koole is het bedrijf vooral ingenomen met het verwerven van bergingsapparatuur en de bergingsspecialisten van Mammoet Salvage.

Mammoet kwam volgens directeur Jan Kleijn tot de stap om te verkopen na een grondige analyse van de toekomst van Salvage. Mammoet bracht de bergingsactiviteiten, waarin het een reputatie verwierf met de berging van de Kursk, in 2006 onder in een apart bedrijfsonderdeel. Vandaag de dag oordeelt het bedrijf dat die dochter minder logisch in het bedrijf als geheel past, dan toen gedacht. “De kernactiviteit van Mamoet is zwaar transport en hefwerk. Die markt is toch een andere dan die van een bergingsbedrijf.” Die verschillende focus leidt af, aldus Kleijn. “Het is in het belang van Salvage en van Mammoet in zijn geheel, dat beide activiteiten zich volledig kunnen concentreren op de kernactiviteit.” De Mammoet-directeur zegt er van overtuigd te zijn dat Salvage bij Koole verder kan groeien.

Het nieuwe bedrijf gaat verder als Koole Mammoet Salvage.