Moeder en dochter gemolesteerd na uitgaan

05-02-2020 Nieuws Redactie

De ogen van beide vrouwen tonen het geweld dat is gebruikt; foto: Naomi-Joëlle de Graaf


SCHIEDAM – Naomi-Joëlle de Graaf kan het nog amper geloven: haar moeder en zus werden in Schiedam ‘in elkaar geslagen’ door twee jongemannen. Die zijn nog altijd niet door de politie gevonden.

Ze hebben behoorlijk huisgehouden, de mannen die haar zus en moeder tegen het lijf liepen en met grof geweld los gingen. “Mijn moeder heeft een heel erg dik oog dat dus bijna dicht zit en helemaal blauw is.” Ze heeft een hersenschudding, een gekneusde schouder en dito sleutelbeen, een dik oor dat ook open is. “En heel veel spierpijn. Mijn zus heeft een blauw en dik oog – minder als mama - een blauwe plek op haar sleutelbeen, met vermoedelijk een kneuzing.” Ook zij heeft volgens de dokter een hersenschudding. “Ook is haar vinger kapot en heeft ze erg veel spierpijn.” Beiden zijn erg van slag.

Het gebeurde tien dagen geleden. In de nacht van zaterdag 25 januari, rond kwart over twee, spraken twee mannen – ‘van twintig tot 25 jaar oud’ – moeder en dochter, Anneke de Graaf en Chantal van Driel, aan op de Vlaardingerdijk, bijna in de Aleidastraat. De twee vroegen de vrouwen om een sigaret, die ze niet bij zich hadden. Toen de vrouwen door wilden lopen, bleven de mannen aandringen. “Ze moesten gewoon sigaretten hebben.”

De vrouwen vroegen met rust gelaten te worden. “Mijn zus zei de politie te gaan bellen. Op het moment dat ze haar telefoon pakte, is ze in een hoek gedreven en zijn er klappen uitgedeeld. Mijn moeder is er voor gesprongen en heeft de meeste klappen gehad.”

De telefoon in de hand van de zus van De Graaf had wel contact gemaakt, maar in plaats van 112 had zij de vriend van Naomi gebeld. “Het leek op een broekzakgesprek. Toen we ophingen en terugbelden, werd er in paniek opgenomen door een vriendin die ook in het café was, met de mededeling dat mijn moeder en zus in elkaar waren geslagen.”

Er waren twee ooggetuigen, waaronder een man die uit het raam keek omdat hij geschreeuw hoorde. Hij kwam ook naar buiten. “Ik hoop dat we meer getuigen kunnen vinden, misschien ook wel camerabeelden.” Na het incident zijn een horloge en een pet gevonden, vermoedelijk van de daders.

Het signalement van de mannen: zo’n 1,77 lang, een ‘Marokkaans’ uiterlijk, hij droeg een spijkerbroek en een donkergroene jas met bontkraag. “Hij is degene die is begonnen”, aldus De Graaf. De ander had ook een spijkerbroek aan en een donkere jas met bontkraag, hij was iets langer.
“Ze zijn richting metrostation Troelstralaan gerend, langs De Babbelaar. Ze kwamen van de kant van de Windmill gelopen.”

Pas afgelopen weekend konden de dames terecht op het politiebureau om aangifte te doen. “De belangrijkste dingen hebben ze al verteld toen de politie ter plekke kwam, maar je moet tegenwoordig een afspraak maken voor een volledige aangifte.”

Afgelopen maandag deed de politie buurtonderzoek. Volgens een woordvoerster van politie heeft dat 'nog geen zicht gebracht op deze twee verdachten'. De politie weet dus nog niet wie de daders zijn. "Er wordt nog gesproken met verschillende getuigen en we zijn in goed contact met de slachtoffers. Beide aangiftes zijn opgenomen en het onderzoek naar de verdachten loopt."Gerelateerd