Categorieën

Service

Politie zoekt aanwijzingen lot Chi Yin Luong

Politie zoekt aanwijzingen lot Chi Yin Luong
Nieuws

Politie zoekt aanwijzingen lot Chi Yin Luong

  • Redactie
  • 28-11-2016
  • Nieuws
Politie zoekt aanwijzingen lot Chi Yin Luong
MAASSLUIS - De politie is op zoek naar mensen die aanwijzingen kunnen verschaffen over wat er is gebeurd met Chi Yin Luong. De twintigjarige jongeman werd vorige week dood aangetroffen bij station Maassluis-West.

Luong, ook wel John of Johnny genoemd, was in de nacht van zondag op maandag onderweg van Den Haag naar zijn huis in Maassluis. Even na half een was hij op station Schiedam. De politie zoekt contact met mensen die in de trein zaten die om zeven over half een vertrok vanaf Schiedam-Centrum.

Een treinmachinist trof maandagochtend het lichaam aan van Luong. Hij lag vlak langs het spoor nabij treinstation Maassluis-West. Hij kwam door ernstig letsel aan zijn hoofd om het leven. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. De politie onderzoekt daarom alle mogelijke scenario’s, zowel die van een ongeval als een misdrijf. Om helder te krijgen wat er de laatste momenten van het leven van John is gebeurd, is een team van zeker twintig rechercheurs geformeerd.

Het rechercheteam heeft afgelopen nacht in de trein vanaf Schiedam-Centrum naar station Maassluis-West reizigers gesproken en flyers uitgedeeld. Het team hoopt zo meer informatie te krijgen, bijvoorbeeld of reizigers John hadden gezien. De flyeractie leverde drie tips op. Deze worden nader onderzocht.

Het onderzoeksteam komt graag met u in contact als u positief antwoord heeft op de volgende vragen:
• Zat u maandag 21 november in de vroege ochtend in één van de volgende treinen:
- vertrek 00.13 uur Den Haag CS – aankomst 00.33 uur Schiedam-Centrum
- vertrek 00.37 uur Schiedam-Centrum – aankomst 1.02 uur Hoek van Holland
- vertrek 00.56 uur Hoek van Holland – aankomst 1.21 uur Schiedam-Centrum
• Heeft u John tussen maandag 21 november 00.13 uur en 08.15 uur gezien of gesproken?
• Heeft u in de nacht van zondag 20 op maandag 21 november iets opvallends gezien of gehoord in de omgeving van station Maassluis-West?
• Heeft u informatie over John, zijn leven en met wie hij omging,  waarvan u denkt dat die relevant kan zijn voor het onderzoek?
• Woont u in de omgeving van station Maassluis-West en bent u in het bezit van een bewakingscamera die gericht is op de openbare weg?

Wie informatie denkt te hebben wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Dat kan via de gratis opsporingstiplijn T: 0800-6070 of E: [email protected].
Als u anoniem wilt blijven, belt u Meld Misdaad Anoniem op T: 0800-7000. Vermeld hierbij dat het gaat om informatie over onderzoek Kiezel.