Campus Schie District krijgt verder vorm met komst Mtec+

23-09-2021 Onderwijs Redactie

Mtec+ is vanaf oktober gehuisvest in het ONS-gebouw aan de Van Heekstraat 15; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Metalent opent een praktijkopleidingscentrum in Schiedam: het Mtec+. Dit betekent een forse uitbreiding van het aantal praktijkgerichte vakopleidingen in de regio.

Metalent is daarmee de derde kennisinstelling op rij die dit schooljaar kiest voor een vestiging in Schie District in Schiedam. Eerder openden Living Lab Schiedam en het Expertisecentrum Precisietechniek hier de deuren. Metalent, een scholingspool en belangrijke opleidingsvakschool in de metaal- en maritieme sector, opent rond oktober de deuren van MTEC+, dat staat voor Metalent Technical Education Center Plus. Hier krijgen studenten een opleiding door op elkaar afgestemde theorie- en praktijktraining in de precisietechniek. 

Wethouder Marcel Houtkamp van Economie verwelkomt het praktijkopleidingscentrum van harte. “De bedrijventerreinen ’s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder zijn een belangrijke banenmotor voor de regio. Deze gebieden transformeren de komende jaren tot dé bedrijventerreinen van de toekomst. Er is dus potentie in de mechatronicasector, de fijne en grove mechanica, maar veel bedrijven kunnen niet groeien door een tekort aan gekwalificeerd personeel.Dit opleidingscentrum van Metalent past uitstekend in de gemeentelijke ambitie."

Mtec+ is vanaf oktober te vinden in het ONS-gebouw aan de Van Heekstraat 15.