Dino-tentoonstelling trekt 22.000 bezoekers

30-07-2018 Uit Redactie

SCHIEDAM - Jurassic Kingdom is bezocht door 22.000 bezoekers. Dat stelt de organisatie.

De tentoonstelling van prehistorische dieren op ware grootte in het Beatrixpark duurde drie weken, plus een weekend.

Bij de opening van het evenement stelde organisator/eigenaar David Lee te mikken op dertig- tot veertigduizend. Een woordvoerster van de organisatie zegt nu: "In eerste instantie werd er op dertig- tot veertigduizend ingezet bij een opening van alle dagen. Echter: na de opening werd er direct duidelijk dat maandag en dinsdag tegenvielen als openingsdagen.
Daardoor is het park elke maandag en dinsdag gesloten geweest. Hierdoor (..) is 22.000 dus een mooi aantal."

De herkomst van de bezoekers is niet bijgehouden; de gemeente Schiedam hoopte met het evenement veel mensen van buiten de stad te trekken. De organisatie voerde afgelopen week op verzoek van de gemeente ook een kortingsregeling in voor Schiedammers. "Er is regionaal veel met kortingscodes gewerkt", aldus de woordvoerster. "Met acties in regionale dagbladen en samenwerking met de Rotterdampas. Bijna drieduizend mensen in de regio Rotterdam hebben gebruikgemaakt van een korting."

Jurassic Kingdom gaat nu volgens de woordvoerster terug naar bakermat Groot-Brittannië. Mogelijk keert de organisatie - Weli Cultural - terug naar Schiedam met een ander festival of andere tentoonstelling, aldus de woordvoerster. "Dat kan een expo voor binnen zijn", maar ook het lichtfestival Magic Lantern. "Maar er is nog niets rond."

Zie ook dit artikel van 6 juli.Gerelateerd