Fluisterboten vanaf 2 juli in de vaart

22-06-2020 Uit Redactie


SCHIEDAM - Vanaf donderdag 2 juli varen de fluisterboten weer door de Schiedamse grachten.

Het Coronavirus vertraagde opening van het vaarseizoen met de twee boten; Stichting Rondvaarten stelt nu te kunnen beginnen met 'een aangepast aanbod en afdoende maatregelen', volgens de voorschriften van het RIVM. "Onze vrijwilligers hebben de afgelopen (extra) maanden hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de boten er weer piekfijn uitzien om u te ontvangen."

Het aantal zitplaatsen voor de reguliere vaart met de Aleida is teruggebracht van vijftig naar achttien personen per boot. Zo kan de 1,5 meter afstand worden gewaarborgd, aldus Stichting Rondvaarten. "In verband met de veiligheid van onze schippers en gidsen, kunt u alleen meevaren als u zelfstandig aan boord kan komen."

Voorlopig zijn de rondvaarten beperkt tot vier dagen per week, donderdag tot en met zondag. Er zijn twee afvaarten per dag, om half twee en om drie uur. Het vertrekpunt is de Vismarkt aan de Lange Haven. Toegangsbewijzen zijn online te koop op I: www.rondvaartenschiedam.nl of aan de kassa van het I-Punt in De Waag.

Het in de vaart brengen van de fluisterboten is volgens Stichting Rondvaarten belangrijk, juist om te zorgen voor activiteit en gezelligheid in de stad en op het water. Uiteraard trekken de rondvaarten ook toeristen - of zorgen ze voor onderhoudend vertier voor toeristen in Schiedam.

Voor gezelschappen is op bepaalde tijden en op afspraak de loungeboot Liedewij met schipper en gids beschikbaar. Ook daarop is vanwege het Coronavirus het aantal zitplaatsen teruggebracht, van 32 naar zestien. "Gerelateerd