Categorieën

Service

Het grootste Schiedamse kunstwerk in de maak

Het grootste Schiedamse kunstwerk in de maak
Uit

Het grootste Schiedamse kunstwerk in de maak

  • Redactie
  • 23-08-2017
  • Uit
SCHIEDAM - Paco Dalmau is op zoek naar 'mensen die een bijdrage kunnen leveren' aan zijn project. Dat project is het maken van het grootste Schiedamse kunstwerk ooit - dat ook een beetje van Vlaardingen en Maassluis is.

Dalmau wil een installatie maken van een kilometer lang. Hout en canvasdoek vormen de basis 'de White Wall' voor een schilderij dat gemaakt zal worden door de inwoners van de drie Waterwegsteden.

Het kunstwerk wordt opgebouwd in de Lickebaert, aan de Maassluissedijk tussen Vlaardingen en Maassluis. Het zal worden getooid met de dromen en ideeën van hopelijk tientallen locale 'kunstenaars', Schiedammers, Vlaardingers en Maassluizenaars met hun gedichten en gedachten, hun teksten en collages en natuurlijk hun tekeningen. Doel is de inwoners van de steden te verbinden.

Rotterdammer Paco Dalmau, Spanjaard van geboorte, is met het 'White Wall Project' genomineerd voor de Waterweg Cultuurpijs 2017.

Het project kent ook een randprogrammering, met dans en theater, muziek en zang ook yoga, in de zomer van volgend jaar. Daarvoor is Dalmau nu op zoek naar inwoners van de drie steden die een bijdrage willen leveren. Hij is te bereiken: [email protected].

Stadsomroep Schiedam sprak enkele weken geleden al met Dalmau over zijn project.